Електрическата кола Tesla Model 3 демонстрира завидна живучест по време на нападение на бойци на Хамас срещу Израел. Колата издържала на силен пожар, но продължила да се движи и откарала пострадалия собственик в болница. Това съобщи Walla.

Собственикът на Tesla Model 3 живее в кибуца Мефалсим. След нахлуването на терористи той получава сигнал за опасност и кара електрическия автомобил до определеното безопасно място за събиране на жителите.

На пътя пред колата изскочил пикап с терористи от Хамас. Те са открили огън по електромобила с автомати "Калашников" и едрокалибрена картечница от разстояние 10 метра.

Електрическата кола е успяла да стигне до болницата

Бойците решили, че пред тях има обикновена бензинова кола, затова се опитали да повредят двигателя и също така подпалиха резервоара за газ.

„Те не разбраха, че е електрическа кола, затова стреляха отпред, надявайки се да улучат несъществуващия двигател, и отзад, опитвайки се да подпалят резервоара за гориво, който колата няма. Простреляха ми гумите. Натиснах газта и те започнаха да ме преследват", казва собственикът на Tesla.

Електрическият автомобил e изминал над 20 км със спукани гуми

Израелецът притежава топ Tesla Model 3 Performance с четири задвижващи колела с два мотора (по един на ос) с обща мощност 450 к.с. Така, въпреки че гумите на седана са били спукани, той е успял да се откъсне от екстремистите в пикапа.

Електрическата кола Tesla Model 3 се е движила със скорост 170-180 км/ч със спукани гуми, като е успяла да измине 23 км и да откара собственика си в болница в Ашкелон, както и да предаде данни за геолокация на жена му.

Снимка: Tesla

Израелецът е ранен в крака, ръката и главата, като също така е получил множество рани от осколки. Сега вече няма опасност за живота му.

В електрическия автомобил Tesla Model 3 са преброени около сто куршума. Трябва да се отбележи, че предното му стъкло не се е разпаднало, въпреки че е било пробито от куршуми.

Превод: GlasNews.bg