Британските блогъри от канала The Late Brake Show проведоха необичаен тест драйв, в който главна роля беше поверена на руския всъдеход Lada Niva Legend.

Обикновено на този канал се публикуват видеа, посветени на автомобили от по-различен клас – като Rimac Nevera и Porsche Taycan Cross Turismo, но този път блогърите решили да пробват нещо различно.

Самият тест започва добре за руския автомобил, който се представя достойно при изпитанията за проходимост, без дори да бъде оборудван със системи за безопасност и асистенти на водача, с каквито са свикнали във Великобритания.

След изпитанията на земята блогърът решава да провери, как "Нива" се справя с водните прегради. Първоначално всъдеходът с лекота се справя с водата, но след това шофьорът му реши да премине през на пръв поглед плитко езеро. В крайна сметка предницата се озовава под водата и няма как колата да се измъкне сама.

Най-изненадващо след продължил достатъчно време престой на слънце легендарният модел пали отново и на собствен ход закарва блогъра до дома му.