Цена от едва 2100 долара. СНИМКИ на най-евтиния електромобил в света

Цена от едва 2100 долара. СНИМКИ на най-евтиния електромобил в света

Електрическият автомобил KarK K5, който претендира, че е най-евтиният в света, вече се продава в Китай. С цена от само 2100 долара, колата едва ли ще подкопае бизнеса на играчи като Tesla, но определено ще намери своя контингент от купувачи, пише technews.

Характеристиките на еlectricKar K5 правят донякъде съмнително правото му да се нарича електрически автомобил - в много отношения моделът съответства на категорията ATV. Независимо от това, колата може да се счита за конкурент на миниатюрни европейски електромобили като Citroën Ami (6900 евро) или Freze Nikrob (9999 евро).

Моделът, известен още като K5M-2500, се произвежда от компанията Regal Raptor Motors, позната с решенията си за електрически транспорт. Най-евтиният електрически автомобил се продава на китайския пазар от Alibaba.

Всъщност еlectricKar K5 е малко по-скъп от смартфон iPhone 12 Pro Max.

Между другото, ако някой купува K5M-2500 на едро, по 10 броя, тогава електромобилът ще му излезе по-евтино и от смартфона на Apple - цената за един брой тогава е само 1800 долара.

ElectricKar K5 има размери 2,2×1,09×1,62м и побира двама души. Батерията с капацитет 2,7 kWh (72 V) се зарежда за 8 часа от домакински контакт. Електрическият мотор 800 W осигурява скорост до 40 км/ч, а с едно зареждане електромобилът изминава 66 км.

Въпреки интересния дизайн, цена и характеристики, появата на тази електрическа кола извън Китай е малко вероятна, тъй като след митнически процедури тя ще струва много повече от 2100 долара.

Напишете коментар
captcha

Виж още

Двойници, разделени от времето:

Хора откриха своите "близнаци" на картини СНИМКИ

Често си мислим, че двойници имат само близнаците или важните особи, чийто
 Знаете ли, че името Норвегия означава "път към Севера"? А това, че в
Всеки човек има своя собствена гледна точка за комфорта у дома. Някои хора се
Продажбите на нови автомобили в ЕС се свиха през март 2024 г. с 5,2% спрямо
Моторното масло, използвано в двигателите с вътрешно горене, се използва за
Разходът на гориво е един от основните параметри, от който се интересуват