Най-скъпата регистрационна табела в света беше продадена за 15 милиона долара на търг в Дубай през уикенда. Знакът с цифрата 7 е закупен от анонимен купувач.  

Предишната рекордна сума, изплатена през 2008 г., беше £7,2 милиона за плоча с "1". Предишният рекордьор беше закупен от дубайския бизнесмен Саид Абдул Гафар Хури, който го използва за своите Rolls-Royce Cullinan и Mercedes G-Wagen.

Числото 7 беше продадено на благотворителен търг в Дубай през уикенда за рекордните 55 милиона AED.

Най-скъпата регистрационна табела в света беше продадена на търг в Дубай

Аукционната къща Emirates продаде регистрационния номер по време на благотворителното събитие „Най-благородните числа“, проведено в Дубай в събота, пише Daily Mail. Целта на търга беше да се съберат пари за проект за хранителна помощ по време на свещения месец Рамадан.

Благотворителният търг беше част от кампанията „1 милиард хранения“, инициирана от шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент и министър-председател на ОАЕ и владетел на Дубай.

Регистрационният номер "P-7", който в Дубай се чете просто като "7", стана най-скъпият в света. Но за каква кола ще бъде закрепен и кой е собственикът му, все още не е известно.

Най-скъпият регистрационен номер в света, търг в Дубай, регистрационен номер за 15 милиона долара, Дубайцял екран
Най-скъпият регистрационен номер в света Снимка: Emirates Auction

Впрочем вече се намери достоен автомобил - това е Rolls-Royce Boat Tail на стойност 20 милиона паунда. Тази кола е най-скъпата нова кола в света.

Тъй като седем е щастливо число в много култури по света, това не е първият път, когато шофьор дава огромна сума за регистрационен номер с този номер.

През 2016 г. регистрационният номер "7" беше продаден в Обединените арабски емирства за £2,96 милиона.

Същият брой беше препродаден преди шест години за £3 милиона.

Говорейки след търга, Абдула Матар Алманнай, председател на аукционната къща, каза, че счупването на световни рекорди винаги е вълнуващо, но ако може да промени живота на хората към по-добро, това е още по-вълнуващо.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Luxury | Cars | Lifestyle (@theluxuriousking)