Tesla, видяна разбита в тухлена стена, накара мнозина да се запитат дали сензорите за паркиране на високотехнологичния автомобил или механизмите против сблъсък са работили, когато се е случил нелепият инцидент. 

Колата е снимана пред будка за вестници в Нарви, в западната част на Сидни, през уикенда, оставяйки минувачите изненадани.

Изглежда, че колата се е качила напълно на бордюра, преди да се разбие в стената, частично унищожавайки градина и оставяйки парчета от ходовата част на улицата, предава Daily Mail.

Откакто Tesla пусна своята серия Model 3, всички автомобили вече разполагат със софтуер против сблъсък, включително full-body сензори и автоматично спиране. 

Въпреки че мнозина признаха, че шофьор на бялата Tesla е най-вероятно виновен за неуспешния опит за паркиране, марката, собственост на Илон Мъск, има история на странни инциденти.

Сензорите против сблъсък имат за цел да предотвратят инциденти с подкани, изпратени до водача, когато ударът е неизбежен, но те очевидно не са помогнали на шофьора в този случай. 

Потребителите онлайн скочиха срещу Tesla-та, която използва електричеството, за да управлява колите си, , за да се подиграват на шофьора. „Тя просто искаше да прегърне дърво“, пошегува се един. "Обвинени ли са?", попита друг. 

Въпреки позицията на Tesla като водеща автомобилна марка, нейните иновации в компютърно подпомаганото шофиране са довели до скептицизъм относно безопасността преди. 

През април 2022 г. Tesla с включен режим на автоматично шофиране влезе в летище в САЩ и се блъсна в частен самолет за 3 милиона долара. Моментът е уловен от камера за видеонаблюдение, където упоритата Tesla продължава да кара дори след като се заклещи под опашката на самолета.

Превод: GlasNews