След като Volkswagen of America анонсира, че от май компанията ще промени името си Voltswagen of America, на 1 април от подразделението на германския производител обявиха, че преименуването е първоаприлска шега.

"Няма да има никаква смяна на името. Предполагаемото преименуване бе замислено в духа на Деня на шегата, акцентирайки върху лансирането на изцяло електрическия SUV модел ID.4 и да сигнализира за нашата отдаденост към предоставянето на електрическа мобилност на всички", коментира Марк Жил, говорител на Volkswagen.

Преди това в публикация в социалните мрежи американското подразделение Voltswagen of America твърдеше, че вече ще се казва Voltswagen, с което да изразят началото на новата ера на електрическата мобилност.

"Може да сменяме нашето K за T, но това, което сменяме е отдадеността на тази марка за създаването на най-добрите в класа си автомобили за водачи и хора по целия свят. Идеята за "народната кола" е самата същност на нашето съществуване. Вече казахме, от началото на преминаването ни към електрическото бъдеще, че ще правим електрически автомобили за милионите, не само за милионерите. Промяната на името е реверанс към нашето минало като народна кола и нашата твърда увереност, че нашето бъдеще е в това да бъдем електрическата кола на народа", казва преди опровергаването на информацията Скот Кио, президент и изпълнителен директор на Voltswagen of America, пише autonews.bg.

Автомобилни анализатори смятат, че пускането и опровергаването на информацията за смяната на името на Volkswagen е не само рекламен трик, а и "проверка" сред клиентите как ще реагират на подобен смел ход.