Големите наводнения в Германия, Италия, Белгия и други държави от Западна Европа нанесоха сериозни щети на голям брой автомобили, някои от които бяха напълно унищожени. 

Много от пострадалите от бедствията превозните средства съвсем скоро ще се появят на пазарите в Източна Европа, прогнозират експерти.

удавени автомобили

Заради проблема с чиповете - производството на нови автомобили намалява, а това води води до търсене на употребявани коли, особено такива на по-малка възраст.

След наводненията ситуацията ще се усложни, така че купувачите трябва да бъдат внимателни, тъй като се окачва търговците у нас да се възползват и да се сдобият с "удавени" коли, които ще бъдат възстановени възможно най-бързо и ще бъдат пуснати на пазара.

Затова експертите препоръчват при покупката на кола втора ръка, да се обърне основно внимание на електронните му системи, тъй като те са най-застрашени от попадането на вода в тях. И при подобна ситуация някои от тях със сигурност ще излязат от строя, което трябва да накара купувача да бъде нащрек.

употребявани автомобили

"Най-добре е при покупка на кола да се използва компютърна диагностика, която ще разкрие евентуални проблеми, които няма как да бъдат открити дори при щателен оглед на състоянието на основни системи като окачване, трансмисия и двигател", категорични са експерти пред Automedia.