Застрахователният институт за пътна безопасност (IIHS) на Съединените щати публикува видеоклип в канала си в YouTube, обясняващ избора на скорост за краш тестове. Колите се тестват с максимална скорост от 64 км/ч, а по някои американски пътища можете да карате със скорост от 137 км/ч.

Според Раул Арбелаес, вицепрезидент на изследователския център IIHS, тяхната задача е не просто да направят автомобилите по-безопасни при тежки инциденти, но и да ги направят безопасни при обикновени пътнотранспортни произшествия. Повечето от тези произшествия с тежки и сериозни наранявания стават при средна скорост от 64 км/ч.

IIHS казва, че изборът на скорост при краш тест може да окаже значително влияние върху дизайна на автомобила. Парадоксално е, но тестовете със скорост от 137 км/ч могат да имат отрицателно въздействие върху безопасността. Дори увеличаването на тестовата скорост с 16 км/ч може да повлияе на дизайна на превозните средства. Силата на сблъсъка при 80 км/ч се увеличава с 56%, докато самата скорост се увеличава с 25%.

Тъй като скоростта на краш тестовете се увеличава, за да отговарят на изискванията за безопасност, производителите ще трябва да направят големи промени в дизайна. По-специално, увеличаване на твърдостта в случай на сериозни аварии. В същото време, според Арбелаес, нивото на безопасност при леки инциденти ще намалее значително, пише automedia.