Майка от Великобритания разкри трик, без който „не може да живее“ през зимата. Става дума за размрязаване на стъклата на автомобила й за отрицателно време.

Много хора може да настройват алармите си пет минути по-рано всеки ден, тъй като през зимния сезон трябва да отделя време за размразяване или премахване на леда на колата, но младата майка Клои има номер, за да намали времето, което ви отнема тази задача, пише Daily Mail.

С наближаването на студените сутрини и нощи, както вече падна първият сняг за сезона, хората имат нужда от подготовка, за да тръгнат по пътищата.

Клои, която се представя като @chloemart15 в TikTok, показа своя „малък лайфхак“ с клип, на който пълни пазарска чанта с вода от мивката.  „Това е супер бързо и лесно“, казва тя, „всичко, което трябва да направите, е да поставите хладка вода от чешмата направо в найлонов плик.“

@chloemart15 Super quick & easy for mornings on the go! #lifehacks #carhacks #winter #windscreenhack #defrosthack #fyp ♬ original sound - C H L O E ????

След това я виждате да влачи чантата нагоре-надолу по предното стъкло на колата си. Леденият слой изчезва с лекота и не е необходимо усилено търкане.

„Буквално отнема пет секунди“, добави Клои, преди да повтори: „Не мога да живея без него.Опитайте, момчета, няма да съжалявате.“

Поучителният клип вече има над 10 милиона гледания. Но Клои призова да бъдете внимателни, като посочва, че задължително трябва д аизползвате хладка вода, за да избегнете повреда на прозорците на колата си. Твърде голяма внезапна промяна в температурата може да повреди стъклото, като причини малки пукнатини. Особено тъй като вероятно ще правите това многократно, липсата на внимание може да доведе до това да се събудите с разбито предно стъкло, а не с ледено.

Ако не искате да се стига до размръзяване, експерти също така препоръчват списък с прости и леснитрикове, за да избегнете замръзването на колата си за една нощ.

Ако пътувате до работното място след изгрев слънце, което определено е по-малко хора от всякога през зимата, вижте дали можете да паркирате колата си с лице на изток вечер, така че слънчевите лъчи да падат върху предното стъкло възможно най-рано.  Ако това е възможно, често няма нужда от обезледяване.

Друг трик включва пръскане на смес от вода и оцет върху предното стъкло вечер. Разтворът може да действа като защитно "одеяло" за вашата кола през нощта, предотвратявайки образуването на натрупване на лед, тъй като точката на замръзване на оцета е по-ниска от тази на водата. Домашният размразител може да се направи, като се използват три части оцет към една част вода в спрей бутилка.

И накрая, ако можете да отделите чаршаф, с разстилането му върху стъклото може да помогне да спрете образуването на лед. Можете да използвате чистачките, за да държите чаршафа на място и не забравяйте да държите найлонов плик или нещо подобно в колата, в което да го поставите, след като свърши работата си.

Превод: GlasNews