Националният фестивал "Сърце в зелено" се състоя в Пазарджик. Фестивальт е с конкурсен характер и е посветен на красотата, чистата природа и екологичното мислене.

„Горди сме с младите таланти, които взеха участие“, съобщи стилистът Ваня Иванова. Тя поясни, че спонсор на събитието е била г-жа Елена Кристиано - собственик на козметична компания Christian of Roma Group.

Учениците от 3 „б" клас взеха 2 -ро място в І-ви Национален Фестивал „Сърце в зелено" Пазарджик.  За групово участие класа получи статуетка.

“Всички участници получиха Сертификат за участие в категория картини и значки. Ние имаме късмет да живеем на такава красива планета. Нека я уважаваме и пазим“, съобщиха от начално училище „Никола Фурнаджиев“ в Пазарджик.

Първият по рода си фестивал "Сърце в зелено" обедини фризьори, гримьори, еколози, поети и хората на изкуството.
"Този фестивал е продължение на 5-годишна история на това сърце и борбата с онкологичните заболявания. Спонсори на събитието за първи път има и са 19 фирми, а г-жа Кристиано се включи със ериозен награден фонд в пари и продукти към дисциплините, свързани с фризьорство и грим.", съобщи още организаторът на фестивала Ваня Иванова. 

В категория „Официална прическа“ се класираха: първо място - Рамадан Сергеев Радков от Хасково, първо място  - Мария Ибрашинова от Казанлък, второ място Джорджия Младенова от Казанлък.

В категория „Арт грим“ се класираха: първо място  - Севим Илиева от Хасково, второ място  - Стефани Митева от Ямбол, трето място  - Ирен Божилова от Казанлък, още едно трето място за Кристина Кукованова от Пловдив.

В категория „Арт визия“ се класираха: първо място - Стефани Митова от Ямбол, второ място - Севим Илиева от Хасково, трето място - Ирен Божилова от Казанлък, четвърто място - Ана-Джорджия Младенова от Казънлък и пето място - Мария Ибрашиноваот Казанлък. В категория „Скулптура“ се класираха: първо място - Диана Мичева от София, второ място - Даниела Тодорова от Силистра, трето място Цветелина Филчев от ПГД"Елисавета Вазова "-София, трето място Александър Атанасов от ПГИМ-Пазарджик, четвърто място Лиляна Лапатарова от ПГО "Ана Май" в Пловдив. В категория „Есе“ се класираха: първо място - Елица Щилянова от Пловдив, второ място - Гергана Синдонас от Пазарджик и трето място - Кристина Кукованова от Пловдив.