"Утре може да ви поискат сертификат за девственост или сертификат за произход от рода Дуло," това написа адвокат Емил Василев на стената си във Facebook.

Юристът категорично смята, че никой не може да бъде подлаган на натиск, за да се ваксинира. Той допълва още, че за подобни действия "се ходи в затвора".

Вижте какво написа той:

"Утре може да ви поискат сертификат за девственост или сертификат за произход от рода Дуло.

Ваксинацията специално срещу "К-19" не е задължителна и никой не може да бъде подлаган на политически, социален или друг натиск да бъде ваксиниран, ако не желае да го направи.

Никой не може да бъде дискриминиран, защото не е ваксиниран специално срещу "К-19". Дали някой ще се ваксинира срещу "К-19" или не е негово лично решение.

Принуждаването за незадължителна ваксинация е престъпление по Наказателния кодекс.
Никой работодател няма право да ви каже: "Ваксинирай се или те уволнявам от работа" - за такова нещо се ходи в затвора за престъплението "Принуда".

Недопускането до работа на работници и служители, за които обективно няма данни да са болни, с формален аргумент липса на беляжка "Зелен сертификат", е абсолютно противозаконно и е не просто дискриминация, а тежко нарушение на трудовото законодателство и на правата на личността. Камо ли пък някой да бъде уволнен от работа заради това.

Недопускането до работа и уволнението от работа под предлог "липса на Зелен сертификат" е основание за водене на трудово дело и получаване на обезщетение от работодателя. Правете разлика!

Министърът на здравеопазването може да налага ограничителни мерки, но вашият работодател не е министър и не може както си иска да нарушава Кодекса на труда. Ако някой работодател не ви допуска до работа, въпреки че сте абсолютно здрави и нямате симптоми на никакво заболяване, то искайте да ви представи писмена заповед, въз основа на което това се прави. След това подавайте жалби до Главна инспекция по труда, като прикрепите въпросната заповед или поясните, че такава не ви е била представена. Искайте от инспекцията да извърши проверка за нарушаване на трудовото законодателство.

Важно! Може да има уловка! Недопускането до работа не ви освобождава от задължението да ходите на работа. В противен случай напълно законно ще получите дисциплинарно уволнение.

Естония е с тройно по-висок процент на ваксиниране от БГ и двойно по-висока заболеваемост. Същото е и в Румъния. Що не застане някоя умна професорска глава и да обясни тия странни противоречия? Колкото повече се приказва по тази тема и то от професори и всякакви умни глави, толкова повече глупости чуваме. Нещата избиват вече на пълно малоумие - когато липсват аргументи, използват се заклинания, пророчества и магии.

Стига се до долнопробна пропаганда. Едва ли не ваксърите били някакъв псевдоелит на обществото, умни и красиви, пък антиваксърите били утайката, простите. Това са пълни глупости!

Аз съм напълно неутрален по темата, защото никога не съм вземал страна и не съм си позволявал да давам съвети на приятелите си дали да се ваксинират или не. Да сте ме чули някога да казвам за себе си дали съм ваксиниран и дали възнамерявам да го направя? Не. Въпреки това ми прави впечатление колко много хабилитирани лица станаха за смях последните дни и месеци. Тая масова излагация на научната ни мисъл дава още по-голям импулс на антиваксърите.

А, ве, тъпанари с титли /купени може би?/, като не разполагате с достатъчно научни познания и интелигентност да обясните случващото се, поне замълчете."