Млад мъж от Пазарджик проси, за да преживява. Асен, който е на 42 години има проблем с краката, рядко намира работа, а това го принуждава да зависи изцяло от добрината на случайни хора. За съжаление споделя, че във времето е преживял и много лоши неща, загубил е вяра в доброто. Момчето може да бъде открито на подлеза на бул. „Гоце Делчев“ и бул. „България“. Непознат мъж му е помогнал с малко пари и за кратко е върнал усмивката на изстрадалия човек.

Ето и цялата история, споделна от Борислав Борисов:

"Това е Асен. На 42 години. Видях го да седи на студените плочки под дъжда на подлеза на бул. „Гоце Делчев“ и бул. „България“. Застанах и го загледах. Хората го подминаваха. Някои дори не го поглеждаха. Някакви деца от училището наблизо минаха и започнаха да му се смеят. Това ме вбеси жестоко! А човекът толкова жално се беше сгушил в ъгъла на студената стена.

Отидох при него. Каза ми, че се казва Асен. Попитах го защо проси. Сподели, че има проблеми с краката и никой не го взима на работа. Понякога помагал в строителството, защото в ръцете бил добър, но това се случвало рядко… Затова се налагало да проси.

В ръката си държи личната си карта. Извадил я наскоро за 30 лева. За нея се наложило да просто около 1 седмица, за да събере пари Но се гордее, че вече има лична карта!

Бат Жоро - любимото лице на пазарджиклии

Няма жена. Няма и деца. Самичък бил. Казах му, че има много добри хора, които могат да му помогнат. Затова го попитах дали може да го снимам и да разкажа неговата история. Той се съгласи веднага, но каза, че не вярва в доброто вече, защото много лоши неща са му се случвали. Не го попитах какви, защото се разстрои…

Дадох му парички и го попитах какво ще си вземе с тях. Той каза, че иска само хляб, кренвирши и лютеница. Тогава извадих повече и му казах да си вземе нещо по-вкусно… Очите му светнаха. Този човек се усмихна…. Това, което ние всеки ден ядем, за него е подарък и рядкост. Оценявайте всичко, което имате и никога не се оплаквайте!

Някои хора искат яхти и палати, други просто да се нахранят!

Асен може да го намерите в подлеза на Гоце Делчев, както и на мол България! Това са 2-те му локации. И ако го видите - помогнете му! Не го подминавайте. Може да няма пари, но има добро сърце!"

„Дано има добри хора, които да имат възможност да помогнат на горкият човек, защото държавата я няма,“ коментира жена.

„Само на 42 г.. Знам какво е, да искаш да ходиш и да те болят краката. Дано има повече добри хора,“ написа друга.

„Все повече българи ще дойдат на неговото положение! Жалко!,“ пишат още.