Асеновградчани, спите ли? Прибраха ли се децата Ви, учещи втора смяна в Пловдив? Какво ще правим?

Тези въпроси отправи майка от Асеновград, очакваща детето й да се прибере от училище. Оказва се, че отново има промяна в разписанието на влаковете от Пловдив за Асеновград - влакът, който тръгваше в 19,30 ч, е отменен и сега по разписание има влак в  18:40 и 20:10. И какво правят децата, учещи в областния град? "Или бягат от последния час, или стоят по час и нещо навън. Друга алтернатива нямат", пише Цветомира Митева.

"Кошмарът е пълен, нито на рейс могат да разчитат, нито на влак. Поне сутрин и вечер, когато децата трябва да отидат на училище и да се приберат да има СИГУРЕН транспорт в тези часове", допълва картината друг асеновградчанин. А трети обобщава:

"Подигравка с децата ни... и никой нищо не прави".

Родителите на асеновградските ученици вече са на ръба и открито зоват за протести.

"Да им спретнем и ние коледни изненади, то 4 часа на ден само по пътищата се лутат децата. Взе да ми писва", пише гневен баща.

Припомняме, още през октомври асеновградчани сигнализираха за некомфортно пътуване всеки ден в автобусите по линия Асеновград-Пловдив, в които има правостоящи. "Да си плащаш и да те возят по този начин - в кой век живеем?", попита тогава асеновградчанин.

Плащаш билет, за да се возиш прав: Така е всеки ден по линия Асеновград-Пловдив