Правостоящи хора пътуват по линия Асеновград-Пловдив - не само днес, а всеки ден.

За некомфортно пътуване съобщава Джем Лангеров в социалната мрежа Фейсбук. Той пише, че всеки ден в автобуса по линия Асеновград-Пловдив има правостоящи. Лангеров е споделил и снимки, а на тях виждаме и каква е реалната ситуация - от началото до края на автобуса има хора, които стоят прави. Да си плащаш и да те возят по този начин - в кой век живеем?

По закон не се допускат правостоящи пътници при изпълнение на превоз по маршрути с еднопосочна дължина над 30 км, а разстоянието от Пловдив до Асеновград е около 20 км и въпреки това асеновградчани са на мнение, че случващото се е пълна гавра.

Потребител на Фейсбук дори заговори за протести. "Трябва да протестираме пред кметството всяка вечер!", категоричен е Теди Спасов. 

"Пълно безобразие, ясно е как се избират превозвачите", коментира Елена.

"Всеки иска да пътува, но все пак има правила", пише Елица и допълва: Шофьорът трябва да заяви, че вече няма места. Той носи отговорност за пътниците. Въздухът не достига при толкова хора!".

Междувременно Хриси Стойчева, жител на Асеновград, сигнализира за друг проблем с автобусите. "За втори път ми се случва да се кача в автобус Пловдив- Асеновград, който по график трябва да тръгне в 16:50, а се оказва, че ще се тръгва в 17:20", пише тя в социалната мрежа и пита защо по този начин са разредени автобусите.

"Защо трябва да се виси около половин час и повече в автобуса?! Защо никой не казва предположение, че автобуса е на автогарата в 16:40, а ни таксуват. Поне ако се каже, че ще висим половин час или повече и няма да се тръгне по график, човек може да си хване и влака в 17:08, въпреки дразнещето прекачване в Крумово, бонусът е, че дори и да се разбере, че ще тръгне по-късно и има време да се стигне до гарата - се отказва връщането на парите. Редно ли е? През зимата отново ли по този начин ще се процедира?!Влаковете не ги оправиха, но и транспорта с междуградските автобуси куца. Как да се приберем навреме вкъщи след работа или за работа.. За съжаление така като гледам повечето неща куцат!", пише още Стойчева.