Пореден протест срещу убийството на Митко от Цалапица блокира частично пътя Пловдив-Пазарджик. Близки, приятели и жители на селото отново се събраха до кръговото на Орта хан с искане за справедливи присъди след жестокото убийство на  Димитър Малинов.

Движението се спира частично за времето от 18:00 до 20:00 часа, като се пропускат автомобили през няколко минути. Близките на убитото момче скандират „Убийците в затвора” и „Аз съм Митко и няма да мълча”. Преминаващите автомобили се солидаризират с протестиращите и натискат клаксоните в знак на съпричастност при преминаване през кръговото, пише TrafficNews.bg.

Припомняме, че заподозреният за убиец на Митко Рангел Бизюрев все още е в неизвестност. Той се издирва с Европейска заповед за арест в продължение на месеци. Баба му изрази притеснение, че той може вече да не е жив. Призова го да се прибере в България.

Протестиращи настояха за справедливост за Митко. Майка му: Върнете Рангел! СНИМКИ

Жителите на Цалапица са категорични, че протестите ще продължат всеки четвъртък и неделя, докато не бъде заловен соченият за убиец Димитър Бизюрев.

Междувременно Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу близнаците от Цалапица Валентин и Борислав Динкови за лично укривателство.

Те ще се изправят пред съда за това, че на 20.07.2023 г. – 21.07.2023 г. в Цалапица в съучастие като извършители, са спомогнали Рангел Бизюрев, извършил на 20.07.2023 г. умишлено убийство на 24-годишния Димитър Малинов, да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване чрез осигуряване на средства и превоз и прикриване на следите от извършеното деяние.

Към момента двамата са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО