Малкият Дими страда от тежки заболявания, а за лечението му са необходими средства. Неговата майка събира пари по различни начини, а добри хора помагат - с колкото могат. Жена дарила кашон с мартенички на семейството на момчето, за да бъдат продадени благотворително, а парите да помогнат на семейството за лечението на Дими. Той страда от  рядък генетичен синдром Микроделеционен синдром 1р36.33, от който има аутизъм, епилепсия, тежка умствена изостаналост, мускулна хипотония.

Първи март идва, а с него и традицията да закичим роднини и приятели с мартенички. Тези, които са продавани от майката на Дими - Жана Иванова, са едва 500 броя и още търсят човека, който ще ги продаде за благородната кауза. Иванова разказва, че не може да поеме тази дейност, защото момчето се нуждае от постоянни грижи.

Тя не е герой - тя е майка! И се бори за детето си

"За това бих помолила, ако някой желае да ги закупи благотворително или да ги продаде на негов обект с кауза - за Дими. Ще предоставим и дарителска кутия! Благодаря предварително! Бъдете здрави!", пише тя.

Вижте призива на Жана Иванова, публикуван без намеса:

Здравейте мили хора! Една прекрасна дама изпрати на нашето дете кашон мартеници, за да бъдат продадени благотворително в помощ на неговото лечение!

Мартениците са 500 на брой най-различни плюс 10 с 10 гривнички! Аз обаче няма как да ги продавам, защото Дими не е добре и той си изисква постоянни грижи!

За това бих помолила, ако някой желае да ги закупи благотворително или да ги продаде на негов обект с кауза - за Дими. Ще предоставим и дарителска кутия! Благодаря предварително! Бъдете здрави!.

 Нека заедно помогнем с продажбата на мартеничките, символ на възраждащета се природа, за да дарим надежда за лечението на малкия герой.

Отлична новина! Събраха парите за бебе Галина, вече диша самостоятелно