Хората казват, че по Коледа стават чудеса. Нека сътворим чудо и да помогнем на Иван Иванов от град Кермен, който е застрашен от загуба на единия си крак.

Нелеката история на Иван Иванов от гр. Кермен започва през август миналата година. Пред GlasNews.bg през месец май Иван сподели, че при свада с друг мъж той го е ударил по крака с паве и така започнали мъките. Преди месеци претърпява операция за поставяне на имплант, която по негови думи, е струвала 4000 лева. При преглед в частна клиника обаче се появяват и съмнения, че имплантът, който му е поставен в Плевен, е фалшив, тъй като не му е предоставена информация за материала, от който е произведен, серийният номер и производителят на импланта. Следва операция в Стара Загора, от която подобрение няма.

Иван може да загуби крака си, има нужда от спешна операция СНИМКИ 18+

Мъките за Иван не приключват...

След множество операции, сега е необходима поредна - осма операция, а лекарите дават надежда за спасяване на крака му. За да има пълноценен живот, Иван се нуждае от нашата подкрепа. Екипът ни отново се свърза с мъжа, за да разкаже актуални подробности.

"Предстои ми операция в МБАЛ "Света София" и са ми нужни 5100 лв. за имплант, който трябва да ми поставят. От тази операция зависи дали ще имам крак или не. Бях в болницата в Стара Загора, но там изглежда все едно сме давали пари напразно. Разочарован съм от медицинския екип там - взеха парите, а няма нищо насреща", признава Иван.

Мъжът сподели, че е ходил до Турция, за да чуе мнението на специалистите там.

"В Турция ми казаха, че заразата може да ме удари в слабините, в бъбреците, дори в мозъка. Както съм жив и здрав, така може и се се случи най-лошото", казва Иван.

"Така се случи, че отидох в "Света София" и първоначално лекарите бяха категорични, че трябва да ми отрежат крака, но промениха мнението си. При първата операция в София ми премахнаха импланта, поставен ми в болницата в Стара Загора", добавя той.

Лекарите в София насрочват контролен преглед след първата операция там, ясна е и датата за следващата операция - 4 януари.

"От тази операция зависи всичко. Искат да скъсят костта, по 7 см отгоре и отдолу, за да изрежат мъртвата кост и по средата да поставят скъпата плака, която явно ще придържа костта, да не играе наляво-надясно. Така си го обяснявам аз", казва Иван и допълва, че мъките са нечовешки. "И още мъки ми предстоят - не знам колко...", добавя той.

За операцията са нужни 5100 лв. - това са финансовите средства само за импланта, има и странични разходи за кръвни изследвания, престой в болничното заведение, снимки, ковид тест и консултации със специалисти.

Иван признава: "Изморен съм психически и физически. Хората се настройват на празнична вълна, а на мен от очите ми сълзи текат. Нямам нищо какво да продам вече, за да си помогна. Продадох наследствена земя, каквото имах - продадох. Живея на една социална пенсия от 320 лева".

Мъжът е благодарен на жената до себе си, която се грижи за него. Благодарен е и на хората, които му помагат.

"Помагат ми и приятели. Ходят да ми купуват лекарства, инжекции. Купиха ми автомобил, с който ходил по болниците, той е по-широк, за да има място за инвалидната количка. Без помощта на хората съм за никъде!", категоричен е Иванов.

Иван се надява да има добри хора, които да се отзоват и да му помогнат. Ние вярваме, че добри хора ще се намерят, защото идват най-светлите празници. Празници, в които отваряме сърцата си. Вярваме, че по Коледа стават чудеса!

Ако искате да помогнете на Иван, може да го направите по следния начин:

Иван Иванов

Банкова сметка: BG 37 FINV 9150 1017 612007

"Първа инвестиционна банка"

Телефон за връзка: 0893415755

На снимката: Апаратура, извличаща гнойта от крата на Иван.