"Няма такова нещо! Никога не съм шофирала под влияние на каквото и да било". Така коментира пред GlasNews  фолк певицата Диона информацията, че е шофирала под въздействието на наркотици.

Припомняме, че певицата беше хваната да управлява автомобил с положителна проба за наркотици. Малко след задържането й Диона бе пусната под парична гаранция от 5000 лева. Междувременно Софийската районна прокуратура привлече изпълнителката към наказателна отговорност за шофиране след употреба на наркотични вещества. 

"Абсурд! Бях добронамерена и съдействах на органите на реда, както е редно", заяви Диона по повод появилата се в някои медии информация, че се е държала нагло със служителите на реда.

„След приключването на снимките, тръгнахме да се прибираме. Бях с гримьор и фризьор в колата ми и след като ги оставихме по домовете се качих да шофирам аз и то за пет минути, за да стигна до вкъщи. Шофирах с 35 км/ч, когато ме спря патрул за рутинна проверка. Поискаха да ми направят тест и аз им съдействах. Тъй като нямам никакви притеснения и съм сигурна в себе си дадох и кръвна проба, и очаквам резултатите”, сподели още изпълнителката.

Пуснаха под парична гаранция певицата Диона

Диона разказва, че е чела много за въпросните драг чекове и познава хора, които са станали потърпевши на грешни резултати.

„Има изключително много случаи на потърпевши като мен, които се свързаха с мен и казаха, че кръвните им проби са излезли чисти, а драг чековете са отчели наличие на наркотични вещества”, разказва певицата.

Добавя, че телефонният и номер е бил публикуван в социалните мрежи снощи, като оттогава телефонът и не спира да звъни.

„Звънят ми малки деца, звънят ми и хора в моето състояние, които са потърпевши от системата и ме подкрепят. Сигурна съм, че нещата ще излязат наяве. Всички хора, които ме познават могат да потвърдят, че не консумирам забранени субстанции”, категорична е тя.

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

През последните години десетки водачи в цялата страна съобщават за случаи с шофьори, при които пробата с дрегер за наркотични вещества е положителна, а в последствие кръвната проба установява, че те не са употребявали наркотици. Голяма част от драг чековете дават фалшиви резултати.  Изследвания и опити показаха, че въпросните драг чекове реагират на различни лекарства, които се продават без рецепта в аптеките.

Разследване на GlasNews установи, че действително храна, лекарства, кофеин и енергийни напитки могат да окажат лияние на пробите. Миналата година дори полицаите отказаха да минат на проверки за употреба на наркотици, под предлог, че нямат доверие на резултатите.

Очаквайте продължение!

Разследване на GlasNews.bg: Как едно хапче те праща в ареста за 24 часа? ВИДЕО