Може ли доброто да е заразно? Разбира се, че може, стига да не сте си сложили предпазна маска! Шегата настрана, но наистина понякога добрият пример може да провокира положителното у хората. Това направи жител на София. Той е отделил от времето си през днешния ден, за да почисти натрупалият се пред входа му сняг. Въоръжен с гребло, мъжът е почистил тротоарната площ, което ще улесни преминаването на пешеходците.

„Почистих тротоара и прилежащите площи пред дома си. Вие направихте ли го? Въпреки продължаващия снеговалеж трябва да се чисти, а не да се чака да спре.

Примерът ми беше провокация за съсед, който също започна да рине снега. Заключението: доброто е заразно,“ написа Владимир Христовски. 

Ето как коментираха софиянци:

„Браво! Така се прави! Само е хубаво снега да се събира на купчинка, а не да се хвърля върху изчистената (или не) улица… че ако чистят улицата и хвърлят снега на почистения тротоар сигурно ще се забележи безумие.“

„Аз си чистя всеки път, ама нещо другите не желаят да се "заразят". Явно са с маски.“

„И аз така, слезнах да чистя пред входа и след 5 минути слезнаха още трима съседи да помагат.“

„От сутринта два пъти чистихме с децата пред входа, но само ние - от пет входа никой друг не се появи.“

„И ние изчистихме. Наръсихме и с морска сол. Сега не е толкова студено, но дават да паднат още температурите и да не заледи.“