Постъпката на тийнейджър, забелязана от негови съграждани, предизвика вълна от положителни реакции и дори вдъхна надежда.

Младежът е заснет, докато помагал на дама с бастун, да пресече пътното платно. Случката е от улиците на Русе, а добрината не оставя незабелязана от местните. Те са вчепатлени от съпричастността на ученика и си пожелават да виждат все повече подобни постъпки.

"Адмирации на теб, момче, и твоите родители! Нека има повече такива хора! Доброто е заразно!", пише Ивайла И. Друга жена, която се оказало очевидка на доброто, хвърля и повече светлина за ситуацията. Тя разказва, че дамата пристъпяла бавно, а така пресичането щяло да бъде проблем.

"Днес аз също видях това с очите си! Настръхваш от умиление и гордост! Бабата се придвижваше едва-едва ,а той вървеше плътно до нея, така че да я пази от колите! Малко тийнейджъри биха обърнали внимание, че до тях се придвижва възрастен човек,камо ли да помогнат! Свалям шапка на момчето за постъпката му!, разказва Ваня З.

Хиляди положителни реакции, десетки окуражителни коментари и благопожелания проворика мъничкият разказ, споделен от очевидците, в социалната мрежа Facebook. Русенци констатират, че подобни глетки им вдъхват кураж за бъдещето, за младите, като си пожелават повече съпричастност в обществото ни.

" Важен е примерът и възпитанието, което е получил! Адмирации", добавя Сияна А.

Ще направите голяма добрина, ако си купите цвете от тази баба

"Такива новини и примери искам да виждам всеки ден. С такива млади хора има надежда! Браво, момче!", коментира Анел А.

 "Колко малко ни трябва за да живеем в един по-добър свят. Браво на Момчето и неговите родители!, пише Емил П.

"Браво! Удоволствие е да видя такава постъпка! От малък е истински джентълмен. Адмирации за семейството! Това не се учи, това се вижда... Все пак на фона на цялата тиня има светлина и надежда", смята Емилияна В.

"Респект и уважение към теб. Достойна майка възпитала едно прекрасно, разумно и възпитано дете. Гордост е за очите ми", обръща се към младежа Невена Т.

За пример! Наградиха ученици за достойни действия