Доброто - това ни прави хора. Правете добро!

Често сме Ви разказвали подобни истории - истории за доброто. Истории за това, което ни прави хора... добри хора. В България като че ли преобладават повече негативните новини, но ние винаги се стремим да споделяме с вас позитивното в нашата страна. Такава е и поредната история - позитивна. История за доброто, защото добротата никога не е напразна!

Преди да Ви запознаем с историята на Лина Маринова - помните ли случката с доблестния мъж, за когото се твърдеше, че е бездомен - той намери портфейл с голяма сума пари и го предаде на полицията, а историята бе от Варна. Заслужава си да се запознаете с тази история, ако все още не сте, а за тези, които вече са попадали на нея, може просто да си я припомните тук:

Мъж, за когото се предполага, че е бездомен, стори голяма добрина

Сега да носочим вниманието си към историята на Лина Маринова. Жената с радост споделя в социалната мрежа Фейсбук, че преди около два месеца си е загубила документите на автомобила. Днес, когато се прибрала вкъщи, забелязяла на входната врата любопитна бележка, чийто текст гласи следното: "Намерих документите на адрес ж.к. "Надежда". Погледнете си пощата! Документи за автомобил!". Лина отворила пощата и попаднала на въпросните загубени преди два месеца документи.

Жената отбелязва, че след като ги е загубила е претърсила обстойно жилището си, колата, всички дамски чанти, но накрая се отказала и отдавна има дубликат на документите.

Маринова пише още: "Искам само да споделя въодушевлението си за това как все още има свестни и много отзивчиви хора, готови да помогнат на напълно непознат. Толкова приятно и мило ми стана, че човек, попаднал на документи (намерени са в ж.к. "Надежда") е дошъл на място до адрес (живея в ж.к. "Света Троица") с цел да помогне и да улесни напълно непознат. Доброто се предава, бъдете добри!".

"И на мен ми се се случвало да ми върнат документи. Има и свестни хора", пише в коментарите под поста Любомир Цветанов.

"Адмирации за човека! Браво! На мен така, когото ми откраднаха портмонето, след 2 дни добър човечец ми донесе захвърлената ми лична карта.. Има още и добри хора!", споделя Асен Ангелов.

"На мен наскоро ми върнаха портмонето. Бях го изпуснала в хранителен магазин и един изключително добър мъж ми го върна. Благодаря му от сърце!", коментира Викторя Станулова.

Търговец вдъхна надежда за доброто и доверието в Родопите