Доблестен мъж намери портфейл с голяма сума пари и го предаде на полицията.

Валентина Клечанова вдъхна надежда със своя публикацията в социалната мрежа Фейсбук. Надежда, че добрите хора все още съществуват. Жената разказва, че преди дни сестра й си е загубила портмонето, в което е имало голяма сума пари, документ за самоличност, документи за автомобил и други. Това се е случило във Варна. Около час, след като е установена загубата, жената получила телефонно обаждане от районното полицейско управление, като й съобщили, че портмонето е намерено и предадено на тях.

Порфейлът е бил открит от Георги Станков. Всички документи са били на мястото си, както и парите - до стотинка. От полицията предполагали, че мъжът е бездомен, твърди Валентина. "Имаме телефона му, но е изключен /може би няма пари да го плати/", пише жената.

Валентина и сестра й издирваха мъжа, открил и върнал портфейла, за да му се отблагодарят.

Майка с дете изпадна в тежка ситуация, но срещна добрина

"Хора, търсим този човек, за да му се отблагодарим, да му помогнем някак си. Какъв човек трябва да си при положение, че няма къде да живееш, нямаш пари и да върнеш всичко? Поклон, човеко!", гласеше първата публикация на Клечанова в една от варненските Фейсбук групи.

"Ако някой може да ни помогне да го намерим, нека да го направи. Моля Ви!", призова още жената.

В коментарите под въпросния пост Мерлин пише следното: "Не търсете човека. Предайте нататък неговия пример. Вселената не работи на принципа на равенството". А Кристиян Иванов пожела на човека, намерил портмонето, да има всичко, за което някога е мечтаел в живота си. "Човек трябва да си. Просто човек. А не нарцисист, като всички", допълва още Иванов.

"Ако го намерите, дайте ми сметка или Револют, моля. Бих помогнал с много скромна сума, защото доброто заслужава да бъде подкрепяно", коментира Виктор Ценков.

И така.. тази публикация за доброто "отключи" уменията на много хора да съпреживеят случилото се във Варна.

В следващ пост Валентина Клечанова обяснява, че са успяли да открият човека.

"Добрият човек Георги Станков е намерен благодарение на Християн Димов, друг добър човек, работещ в офис на фирма за Телекомуникации на Червения площад. Георги не за първи път намирал загубени вещи и винаги ги връщал - де в РПУ-то, де в офиса. На въпроса защо не се възползва от намерените вещи, защо ги връща, той отговарял: "Така трябва". Разбрали сме се с Християн кога и как можем да се срещнем с Георги. И ще го направим", написа жената.

Шофьор на автобус в Пловдив направи добрина ВИДЕО

Снимката е илюстративна.