Животът зад граница може да предложи и неочаквани трудности. Подобна история споделя и майка с малко дете. Тя и седемгодишният й син изпаднали в затруднение във Великобритания, на летище "Лутън". Обичайно българката летяла до друг аеропорт, но до него в момента нямало полети.

"Снощи аз бях една изплашена и притеснена майка, която даже не знаеше къде се намира, защото обикновено летя до "Гетуик", но сега няма полети до там", разказва Веси Георгиева.

Когато ситуацията изглеждала безнадеждна, ненадейно се отзовал друг българин. Той зърнал жената на летището, а после дискретно се поинтересувал какво става в личен чат. Когато жената му разкрила за ситуацията си, той не се поколебал , а се притекъл на помощ.

"Той ни помогна, Бог го прати, точно когато ни трябваше. Този човек е в тази група, ако иска ще се покаже, аз няма да го спомена, по негови лични причини. Но ще кажа единствено - Бог да благославя него и всички които обича!", разказва жената.

Урокът по добро докоснал и детето, което споделило, че някой ден иска да бъде като Димо Димов, който избрал да се притече на помощ. Вижте цялата история, споделена от Веси Георгиева:

Добрина! Полицаи спечелиха симпатиите на столичани СНИМКА

"Искам да благодаря на един чъж и най-вече човек. Снощи закъсах с 7-годишния си син на "Лутън". Той ни видял, познал ни, можеше спокойно да ни подмине... но не.

Той дискретно ми писа, а когато разбра проблема ни, вместо да ни остави на пътя, ни предложи подслон и ни помогна. Снощи, аз бях една изплашена и притеснена майка, която даже не знаеше къде се намира, защото обикновено летя до "Гетуик", но сега няма полети до там...

Той ни помогна, Бог го прати, точно когато ни трябваше. Този човек е в тази група, ако иска ще се покаже, аз няма да го спомена, по негови лични причини. Но ще кажа единствено - Бог да благославя него и всички които обича!

Дано има повече хора като него! Благодаря му от сърце и за още нещо. По късно във влака моят седемгодишен син ми каза, че иска да бъде добър като него! Благодаря ти  за урока по доброта, който даде на Давид! Бъди жив и здрав и дано решиш да излезеш с името си, защото наистина искам всички да знаят кой си. Благодаря!"

Дарена добрина: Събраха пари за нова екипировка на спасителите във Враца

Ситуацията, споделена в една от групите за българи във Великобритания, докосва хиляди. Коментарите на сънародниците ни са положителни и всички оценят жеста на мъжа. За много хора добрината дова надежда, че доброто още е сред нас.

Самият човек, избрал да не остане безучастен към чужд проблем, се включва с коментар под публикацията. Той призовава да "забравяме това, че сме човеци". И зове всеки, който види някой паднал, имащ нужда от подкрепа да се отзове.

Вижте призива на Димо Димов:

"Пак бих го направил. Правил съм го и за други хора. Няма да оставя човек на улицата... Защото сме Хора. И не трябва да забравяме това, че сме човеци. Както и че сме българи в друга страна, и че трябва да си помагаме и подкрепяме. И когато видиш, че някой е паднал, или има нужда от помощ да му подадеш ръка, за да се изправи, както и да му помогнеш.

От това по хубаво усещане няма. Да си удовлетворен, че си помогнал на някого . Без да искаш нищо в замяна... Правете добро... Моля ви."