Лекар от Спешната помощ в Хасково с вербална агресия срещу пациент. Видеото, заснето вероятно още през лятото, стана популярно едва сега.

От клипа се остава с впечатление, че има отказ на медицинска помощ към пациенти. По случая е назначена проверка в хасковската болница.

„От проведения разговор с лекаря стана ясно, че е имало словесно пререкание между него и близката на пациент. Това е било доста отдавна и в момента той не може да даде конкретни обяснения и подробности какво точно се е случило. Такова поведение е абсурдно за лекар, който работи в Спешното отделение“, заяви изп. директор на МБАЛ-Хасков д-р Георги Гелов.

"Не е тайна, че Спешните отделения в България са превърнати в поликлиника на неосигурените пациенти, тъй като където и да отидат, ще им искат да си плащат за прегледи и лечение. Проблемът е, че когато идват пациенти, които нямат нужда от посещение в Спешно отделение, а са за поликлинично звено се натрупват повече хора и нещата стават по-трудни“, добави той пред БТВ.

Срещу въпросният лекар тече административно производство. Етичната комисия на болницата и етичната комисия на Българския лекар и съюз ще разгледат казуса и ще се произнесат.