Мъж от София търси очевидци на случка, която на косъм не завърши трагично. Шофьор на джип е ударил количка с бебе в нея на пешеходна пътека. И дори не е спрял да види какво е състоянието на детето - избягал е позорно. Хубавото в случая е, че бебето не е пострадало, не е пострадала и неговата майка, но можем да си представим какво е преживяла.

Другото хубаво е, че майката е успяла да запише регистрационния номер на автомобила и вече е подадена жалба в полицията. Сега остава да разберем какви ще са последствията за "бездушника", както го определи бащата на детето. Ето какво написа Димитър Ефтимов във Facebook:

"Търся бездушника, който днес на пешеходна пътека на ул. "Тодорини кукли" с колата си удари сина ми, който си спеше спокойно в количката, бутана от жена ми, и дори не спря да види какво е направил!

Само искам да ти кажа, човеко, радвай се, че са добре, благодари на Господ, че количката не се обърна и че детенцето ми на 4 месеца е живо и здраво, радвай се и че жена ми е жива и здрава и благодари на Господ, че не бях там на мястото!

Моля всеки, който е бил очевидец на случката, да се свърже с нас и моля всеки, който познава човека със сивия джип Хюндай (CB5703CT), също да го направи, подали сме жалба в полицията, но искам да съм сигурен, че той ще се намери.

Ако и ти четеш това, Господине, обади се!"

От коментари на живеещи до мястото на инцидента в жилищен комплекс Сухата река разбираме, че тази пешеходна пътека се счита от хората за потенциално опасна - според тях тук никой не спазва предимството на пешеходците. Жена препоръчва да се пресича на светофарите, които не са много далече.

"Всеки ден стискам юмруци от яд и Ви разбирам напълно. Дано намерите отпадъчния елемент и да отмъстите и за нас! За назидание и на останалите болни гени, които ежедневно постъпват неправилно на същото място! "Оня" горе вижда всичко, нека не го забравят!", пише тя.

"Нищо учудващо. Ако е същата пешеходна пътека, която си мисля. Преди няколко седмици, моят приятел и дъщеря ни почти не бяха пометени на път за детската градина. Въпросният шофьор дори не е спрял да се извини или да види какво става", пише друга софиянка.

Междувременно софиянец пусна клипче от светофар на същата улица, много близо до пешеходната пътека, където е ударена количката с бебе.

"Ежедневно, ежеминутно преминаване на червен сфетофар, дори когато има преминаващи хора на пешеходната пътека! Кръстовището на ул. "Тодорини кукли" и ул. "Йоаким Груев"! И тук КАТ си затваря очите, а трябва да се самосезира!", пише Дилян Стоянов.

Снимката е илюстративна