Млад мъж показа нагледно каква е културата на нашенци, а и не само, които бързат да стигнат до морето в Гърция. В натоварения летен сезон обаче, „бързането“ може да се окаже доста бавно.

Повечето от вас знаят и са попадали в километричните опашки по граничните пунктове. Чакането може да отнеме от минути до часове. Но какво се случва, когато се наложи да поостанем за по-дълго в колоните.

Мохамед Хабил показа на какво са заприличали крайпътните пространства край „Маказа“. Всякакви отпадъци се намират в тревните площи, дори туби от масло за автомобил. Той се е заел с не особено приятната задача да разчисти каквото може преди моста за Момчилград. По думите му там е място за кратка пауза на пътуващите за южната ни съседка. Събрал е големи количества боклуци и призовава да пазим чисто.

„Здравейте група отново продължавам да събирам и с моята доброволна мисия. В публикацията качих и видео, във видеото съм заснел изхвърлените и разпилени отпадъци, този път съм на „Маказа“, посока Гърция. Точното място е преди село Градинка и преди моста за Момчилград, там си спират за кратка пауза пътуващите за Гърция. Целият канал беше с разпилени отпадъци и много други, даже и събрах туби от масла за автомобили около 17броя!

Публикувам с цел пътуващите посока Гърция през Маказа да видят това!

Пазете околията чиста,“ написа той.

Мъжът получи адмирации от повечето хора, прочели публикацията му социалната мрежа.

Преди две години няколко млади момичета попаднаха в огромна колона от коли. Те трябваше да чакат около три часа, за да преминат границата. Но вместо да стоят по колите си, те запретнаха ръкави и събраха 17 чувала боклуци. Истински достойна постъпка, каквато е тази и на Мохамед.

4 момичета на път за Гърция шашнаха всички на пътя! СНИМКИ