Една бележка написана от шофьор към колега показа, че неразбориите на пътя може да се решават цивилизовано, човешки и с доза разбиране.

Става въпрос за до болка познатия проблем с паркирането в градовете, заради които сме свидетели на множество грозни разпри ежедневно. От скандали до побой или вандализиране на имущество. Не липсват и заплашителни съобщения, изпълнени с груби думи.

Но днес няма да говорим за тях. Конкретният случай е от град Сливен, където водач е спрял за малко пред гаража на местен жител. За лош късмет точно тогава човекът е трябвало да ползва паркомястото си, но не успял.

"Бивша тъщо": Необичайна бележка се появи на стъклото на кола в Пловдив

Вместо да се обърне към служителите на реда или да предприема саморазправа той е избрал друг подход - написал бележка. Вижте текста й:

"Здравейте! Ако обичате следващия път не паркирайте пред гаражите на хората. Не успях да си вкарам колата заради Вас! Нека не се повтаря. Благодаря. Хубава вечер!"

Вежливата молба е приета по също толкова спокоен начин. Паркиралият водач, благодари за проявеното разбиране и за причиненото неудобство в мрежата, като се надява думите му да стигнат и до неговия съгражданин.

 "Ако човекът на тази бележка е в групата моля за извинение и благодаря за разбирането.Въобще не видях,че има гараж макар и за малко съжалявам за неудобството", пише Д. Господинов.

Пловдивчанка намери цаката на паркирането! Тази бележка ще ви смае СНИМКА

Потребителите на мрежата от своя страна са впечатлени от проявената колегиалност между шофьорите. Те заявяват, че ако повече проблеми се решаваха с диалог, вместо с агресия по улиците щеше да е далеч по-спокойно.

Веселина Василева пише: "Всички трябва да сме така, не да вадим бухалки, да трошим и да се бием. Света щеше да е по-добър, браво!"

"Ако такова е отношението на всички един към друг, много от проблемите между хората ще останат в забравата" смята Константин Иванов.

"Поздравления за културното разбиране. Пред нашите гаражи вдигат чистачки и изпускат гуми", споделя Джорджия Радилова.

Димитър Димитров обобщава:"Хора, а всъщност човеци! Браво!"

Симеон Николов пише: "Така се прави, а не да се чупят чистачки, стъкла и тем подобни. Аман само от рогачи и свестни хора имало!"

"Браво на човека! Ех дано всички са така възпитани!", заключава Петя Делчева-Петрова.

Как да си запазим паркомясто в Пловдив? С бележка до останалите шофьори!

Снимка: Димитър Господинов

Водеща снимка: Архив