37-годишен мъж прегази и погуби 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на София. Водачът бе задържан и беше установено, че е шофирал с над два промила алкохол в кръвта. Поредната трагедията предизвика огромно недоволство, а в социалните мрежи фокусът се насочи към шофьорите, избрали да седнат зад волана в нетрезво състояние.

Жена публикува в мрежата емоционална публикация, провокирана от ситуацията.

"Това е осъзнат риск, а ти си потенциален убиец. Страх ви е повече от евентуална глоба, фиш, акт, отнемане на книжката, но не и от мисълта, че ще погубиш или осакатиш някого", обръща се Маги П. към нарушителите.

"Не живеете ли в тази държава, не виждате ли, че всеки ден умират хора заради шофьори, помислили се за богоизбрани, недосегаеми и застраховани от произшествия?  Не бъдете толкова смели и всемогъщи... Яд ме е за децата, толкова много детски живота бяха отнети с жестокост, уж неумишлено", допълва тя.

Повдигнаха обвинения на мъжа, прегазил дете в центъра на София

Вижте цялата публакация на Маги П., споделена в "Катастрофи в София":

"Няма по-подходящо място от тази група да напиша това, което всички знаете и четете постоянно тук. Не спряхте да карате под въздействието на алкохол и наркотици. Не живеете ли в тази държава, не виждате ли, че всеки ден умират хора, заради шофьори помислили се за богоизбрани, недосегаеми и застраховани от произшествия?  Не бъдете толкова смели и всемогъщи... Яд ме е за децата, толкова много детски живота бяха отнети с жестокост, уж неумишлено.

Ама, качвайки се зад волана, когато си пил, с чисто съзнание, значи поемаш риска да убиеш минимум един напълно невинен човек.

Това е осъзнат риск, а ти си потенциален убиец. Страх ви е повече от евентуална глоба, фиш, акт, отнемане на книжката, но не и от мисълта, че ще погубиш или осакатиш някого. Що за хора сте, що за егоизъм и тотална селяндурщина. Що за гнусен манталитет... Що за себичност... Що за умъртвена човечност... Що за низост?

Кръв от двете убити момичета на "Черни връх" е открита по дрехите на Семерджиев

Тръгнеш ли да караш пил, в този момент помисли за най-близките си хора, които те обичат, а утре ще те мразят, а ти ще живееш с мисълта, че си убиец и ще лежиш с години далеч от тях, сам и сред убийци като теб!

И това е най-малкото, което заслужаваш!"

Припомняме, че в неделния ден МВР отчете нови 29 пияни и дрогирани шофьори, заловени в рамките на денонощие. 22 водачи са седнали зад волана след употреба на алкохол, а седем са шофирали под въздействието на наркотици, съобщиха от ведомството. Установени да шофират след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила са 15 души, а седем са управлявали превозно средство с над 1,2 промила, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират седем водачи, а петима са отказали тестване.