Жената, сдъвкала и глътна разписката от своя вот, вместо да я пусне в урната, била на средна възраст и с нищо не показала предварително своето намерение. Това разказаха от 18-а секционна комисия във Френската гимназия в София в 24-ти многомандатен избирателен район пред БНР.

 "В девет часа дойде гласоподавателка, която гласува, грабна личната карта и изтича – нашата секция е на третия етаж, тича долу до полицаите. Като слезе при полицаите, сдъвка и глътна разписката", разказа председателят на секцията Снежина Колева.

Жена изяде разписката от машината, след като гласува

 За представителите на 18 СИК във Френската гимназия в София остава необяснено поведението на дамата, която гласува и вместо да пусне в кутията за разписките своята, е изяла листчето хартия.

Поведението на гласоподавателя – жена на средна възраст, предварително не е показало някаква афектираност или несъгласие с нещо, каза председателят на секцията Снежина Колева.

"За мен е безотговорно поведение. Веднага се обадих на РИК и те ми казаха срещу името на дамата да напиша, че е глътнала и е сдъвкала разписката. Как да отчета вечерта разписките? Когато се гласува с машина, трябва да се вземат двете разписки, има специална кутия за това. Не може повторно да се гласува. Законът не го позволява и не може".