Екипът на NOVA опита да разговаря със съпругата на Пеев - Габриела, на адреса, където е под домашен арест. Запитана дали знае къде са децата ѝ, тя каза: „Към настоящия момент все още не, благодаря ви!”. 

На заключена врата, тя отказа да отговори дали признава да е участвала в убийството на съпруга си, както и на въпроса - упоявала ли го е?

От Агенцията за социално подпомагане отговориха за NOVA, че двете деца са настанени при роднини с цел закрила. Социалните работници проследяват грижите за тях и оказват подкрепа.

„В момента, в който са арестувани Габриела и нейната майка, децата са предадени бабата по бащина линия от полицаите”, заяви адвокат Балджиева.

Според разследването Пейо Пеев първо е бил удушен, а след това автомобилът, в който е било тялото му, е опожарен. Целта най-вероятно е била прикриване на следите.

Пред NOVA адвокатката на Пеев разказа още детайли около твърденията, че е бил упояван.

На 10 януари адвокатката на Пейо Пеев – Миглена Балджиева, получава съобщение от него. То започва така.

„След 22:00 часа снощи се срещнах с Габриела по нейна инициатива”, разказа Балджиева.

Пейо пише още, че се съмнява, че Габриела го е упоила.

„Донесе две бурканчета с топъл шоколад, което прави и друг път. За съжаление нямам спомен дали съм изпил цялото количество. Но в един момент усетих, че нещо ми се замрежва погледът и се замайвам, доста трудно се прибрах по спомен, слава Богу, безаварийно”, пише Пейо Пеев на адвокатката си.

Още на следващия ден 44-годишният мъж отива в полицията, където са го посъветвали да си направи изследвания.

„Утре сутрин ще си правя пълни изследвания дали и какво имам в тялото. Абсолютно съм сигурен, че Габриела нарочно го е направила, да стане нещо, да ме хванат, да ме изкарат наркоман и да ме ограничат за детето”, цитира още от съобщенията адвокатката му.  

Остават въпросите - какво точно са показали изследванията, които Пейо Пеев си е направил и какво ще се случи с двете деца.