Една история за добрина, но и за безразличност. За човечност и неглежиране. "Хора ли сме? Или кучета", чуди се очевидец в мрежата. Поводът е ситуация, която се развива в град Казанлък през горещ летен ден.

Мъж върви по улица в града, посяда за малко, а после продължава. Няколко метра понадолу се строполява в несфяст на нажежения от августовското слънце тротоар. Ситуацията виждаме сякаш сме там - разкрива ни я видеозапис от охранителна камера.

Тя ни показва как няколко душни спокойно подминават падналия човек. Дали са мислили за грижи и не са го видели, или просто са решили, че това не е техен проблем? Няма как да знаем.

За щастие млад мъж не остава равнодушен, а решава да провери какво се случва. Той отива до падналия, след него се присъединяват и други.  Никой от тях няма  телефон, което налага момчето да се обади на 112, като отиде до съседен магазин.

Помощ е извикана, а еди живот вероятно е спасен. Вижте историята, споделена от Иван Иванов:

Колко бездушни хора. Не, не са хора. Това са псета, заобикаляйки си казват - "Това не е моя работа". Е, за разлика от тях има и хора, които няма да подминат... Оказва се, че никой от тях няма мобилен телефон да се обади на 112. Младежът, който намира падналия човек, изтичва обратно в магазина, за да се обади. Радвам се, че го познавам, Борис Михайлов. Действието се развива в град Казанлък.

Повече информация за състоянието на пострадалия човек няма. А ситуацията повдига много въпроси и ни кара да се замислим.

Всеки от нас може да помогне - дори с малко, но трябва да има желание, а безразличието да бъде изкоренено. Защото както пише жена под публикацията: "Всички се надяваме, че някой ще ни помогне, когато сме безпомощни, но уви малцина биха го направили за непознат!"

Ако видите паднал на земята човек, помогнете!