Младо момиче има нужда от подкрепа, за да продължи да живее и мечтае. 15-годишната Ралица Трайкова била като всички свои връстници - усмихвала се, имала приятели, свои трепети и вълнения. Но ненадейно тийнейджърката от Харманли претърпяла жесток инцидент, който преобърнал из основи живота ѝ. Това станало през мрачния месец февруари.

Тя паднала от третия етаж на общежитие, което довело до тежки наранявания. Рали получила значителна черепно- мозъчна травма,  изпаднала и в дълбока кома.

Била хоспитализирана в пловдивска болница, където последвали два месеца на възстановяве. Тогава състоянието ѝ било доста тежко- с невъзможност за самостоятелно хранене и без движение на тялото, разказва нейната майка Грациела.

Това не попречило на нейните родители да продължат битката за живот. Когато прибрали момичето у дома, те стартирали ежедневна рехалибитация, а резултати имало! Макар и бавно...

19-годишният Калин, обединил цяла България, има нужда от помощ СНИМКИ

"В рамките на 6 месеца усилията ни се възнаградиха с успех…. Бавно, но сигурно Рали започна да движи крайниците си, да заема седнало положение и да приема храна през устата, реагира на думи и дори се усмихва", споделя майката на момичето.

За рехабилитацията са нужни специалисти и апаратура, но шанс за Рали, за да живее отново нормално има. От  клиника в Турция обнадеждили нея и семейството ѝ, че младото момиче отново може да се изправи на краката си. Нужни са обаче пари. Средства, с които близките на Рали не разполагат.

Затова те призовават обществото към съпричастност, за да може Рали отново да има шанс да живее и да следва отново мечтите си.

 

Тя чу най-страшните думи за една майка! Да помогнем на 5-годишната Ана-Мария

Дарители вече са се отзовали, но е нужно още подкрепа. Момичето вече е в Истанбул, където готви да започне курса по рехабилитация.

"Мили хора, помогнете ми да съберем необходимата сума за провеждане на необходимото лечение в клиника в Турция. Вярвам в доброто! Имам надежда! Хора, помогнете на Рали да се изправи и възстанови! Благодаря Ви предварително!", апелира майката на момичето.

Може да дарите с карта PayPal ,ApplePay, GooglePay, Revolut:

https://pavelandreev.bg/campaign/novo-nachalo-za-ralica

Включете се в онлайн базара на платформата

https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/