Шофьор качи мъж на стоп. 50 коли го подминали и никой не искал да му помогне.

Цанимир Панайотов сподели в личния си акаунт във Фейсбук, че е сторил добрина. Докато пътувал, забелязал мъж да вдига ръка за стоп. Това се е случило в Карнобат. Цанимир спрял и го качил, а мъжът му отвърнал, че е много благодарен за жеста.

"Каза, че са минали 50 коли и никой не искал да му помогне", пише Цанимир.

Панайотов разказва още, че шофьорите, които са спирали, са искали пари от мъжа, за да го закарат. Той обаче нямал и стотинка в него.

"Нито автобуси, нито влакове са пожелали да го качат, защото нямал пари. Дори един човек му се ядосал и му ударил един юмрук в носа. Момчето пътува от Бургас за Свищов, за да си вземе неща, които са му нужни за изпитите в университета. В противен случай няма да го допуснат и прекратява", пише Цанимир.

Той е споделил на Цанимир, че няма родители и работи, за да си плаща учението.

"Ивчо ми изпя негова лична песен в знак на благодарност. Аз го нахраних, напоих го, защото не беше ял и пил вода от много часове. Дадох му пари и хапване за из път. Ивчо е добро момче с много труден живот. Молбата ми към вас е: Не бъдете така злобни към хора, търсещи помощ, които не познавате. Ако не можете да правите добрини, поне не вредете, защото не знаете човека отсреща в какво положение е!", завършва публикацията си Цанимир.

Публикацията на Панайотов събра хиляди лайкове, а коментарите започнаха да "валят" един след друг.

Много хора поздравиха Цанимир за благородната постъпка, но е невъзможно да не бъдат забелязани и коментарите, които гласят, че Ивчо не е този, за който се представя. 

"На 18 ноември 2022 г. го видяхме на магистралата на изхода от Варна, питахме го за къде пътува и отново каза, че е за Свищов и трябва да си вземе дипломната работа и да се върне в Бургас, за да я представи, иначе няма да завърши университет. Дадохме му пари да си купи билет за Свищов както и да се върне до Бургас и после пак до Свищов и джобни за храна. След това ми звъня два пъти да му пратя пари по Easypay, с условието, че заминава в Англия да работи и ще ми праща снимки като отиде. Да ама…", написа Алекс Х., който сподели снимка с Ивчо.

Снимка: Алекс Х.

"Бачи, евала за постъпката, ама тва е познайник от Враца и истината е доста далеч от представените факти!", коментира Антонио Василев.

Васил Крумов също сподели, че е качвал на стоп Ивчо.

"Не помня точната дата, но и аз съм качвал на стоп този младеж, като историята е подобна на описаните по-горе, с ходенето до Свищов, дипломиране в Бургас и т.н. Аз за себе си почуствах, че трябва да му помогна и го направих, за което не съжалявам, жалкото е, че има хора, които се възползват от добротата и съжалението на другите", написа Васил Крумов.

"Евала за постъпката! Познавам го много добре! Отвори му акаунта в WI*BET и му виж залозите на каква стойност са! Пълен лъжец! И тази диплома я взима от 3 години. Eдно и също говори на всеки, който му помогне", коментира Ивайло Атанасов.

Грозно! Мъж качи баща и син на стоп, задигнаха му 10 бона СНИМКА

"Тоя съм го засичал няколко пъти на подобни постове. Явно на всички разправя едни и същи неща. Не знам как дава да се снимате, защото историите сякаш са копи/пейст. Рано или късно ще трябва да си измисли друга история. Доколкото разбрах, този е и казинар. Иначе БРАВО за постъпката, но внимавайте, защото наивните хора най-много си патят от такива", написа С. А.

След тези коментари авторът на публикацията заяви: "Явно, че не е човекът, за когото се представя. Аз няма как да го познавам, все пак го виждам за пръв път. Постът ми беше с цел да бъдете по-добри един към друг, дори и да не се познавате. За мен няма значение какъв е и не съжалявам, че съм му помогнал!".

Снимка: Цанимир Панайотов