Летните жеги настъпиха без да се притесняват, че още сме месец май, а температурите изтощават хора и животни. Снимка на стопанка на кучето, която е позволила на домашния си любимец да пие вода от обществена чешмичка нажежи мрежата.

Случаят е от София, а кадрите са споделени в социалната мрежа Facebook. Под снимката се разразява  истинска дискусия за това дали действието е грешно, или животните също имат право на вода в жегата, пиейки по този начин.

Някои хора са на мнение, че практиката кучета да пият вода така не е проблем. Но за други това не само, че е неправилно, но показва и неглижиране на нуждите на животното в топлите месеци, и неправилно отношение към останалите хора.

Вижте част от мненията на коментиращите:

"Да, нормално е... Като се има предвид, че животните са по- чисти от хората. Голяма драма. Радвайте се на живота и на хубавите слънчеви дни, вместо да се занимавате да снимате някого и да го качвате по социалните мрежи, за да го оплюват !
Хубав ден!, пише Петя Н.

"Чувала съм как майка прави забележка и й се отговаря с "на кучето устата е по-чиста от на детето ви" .....таааааа за какво говорим...", споделя Илияна М.

Змия се разходи из софийски парк и вся паника СНИМКИ

"Имам куче. Нося му сгъваема купичка", добавя Адриана И.

"Това не трябва да се допуска", отбелязва Александър А.

"Ако вътре няма лепнат сопол, изплюти дъвки, клечки от кафе или наскубана трева - всичкото със сигурност не от кучета. А е абсолютно нормално да дам първо на кучетата ми да пият и после аз", смята Калина Янева.

"Сега ще ви шокирам, но от такива чешми пият и гълъби и други птици. ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е? Като ви се струва ненормално,не ползвайте чешмата и толкова. Всяко живо същество има право на кислород и вода. Така някой като ми плесне човека на пиедестал и ми идва да ...", пише Мартин Илиев.

"Хубаво е в горещи дни стопаните да носят някакъв съд, в който да наливат вода на кучетата. Не на всеки му е приятно да пие от облизана от незнайно колко кучета чешма. Пък и що за стопанин би бил човек, който да не се сети да вземе вода за домашния си любимец!?", смята Мариян Петков.

Без съмнение оставянето на домашния любимец без вода в жегата може да е най-малкото неприятно. Тук идва личната отговорност на стопаните и желанието да направят компромис - дори за желанията на хора, с които не са съгласни.

А каква е Вашата позиция по този сякаш дребен, но разделящ хората проблем?