Простреляната с Алексей Петров жена е жива и по непотвърдена информация е без опасност за живота.

Жената е Мирослава Спасова Спасова – управител на „Лев Инс“, твърдят от bTV. От "24 часа" обаче съобщават име на друга жена - Ива Павлова, която е собственик на „Лев Инс“. С нея Петров има връзка от 25 години. Съобщава се още, че има участие в поне 14 фирми на бизнесмена. 

По-рано се появиха данни, че простреляната е починала на път за болницата.

Застреляха Алексей Петров СНИМКИ

Жената е откарана в столичната болница „Пирогов“, където веднага е въведена в шокова зала. Тя е била ескортирана от тежко въоръжени полицаи.

Според информация на bTV тя е успяла да даде описание на извършителя на покушението на бизнесмена. По думите ѝ той бил облечен в ловни дрехи.

В момента на фаталната стрелба, при която беше убит Алексей Петров, с него е имало трима охранители. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров на брифинг.

„Проучваме маршрута му и провеждаме издирвателни действия и събиране на доказателства. Огледите продължават”, заяви още Тодоров.

Той каза, че е сформиран оперативен щаб, в който са включени различни структури на МВР. Все още не е потвърдена информацията за това с какво оръжие е извършено покушението, нито колко изстрела са били поризведени. Според източници на GlasNews.bg бизнесменът е убит с пушка.

Директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов каза, че жертвата редовно е минавал по въпросния маршрут на територията на Природен парк "Витоша". Застрелян е в гориста местност, в близост до пътека. 

"Установяваме свидетели на стрелбата. Всички те ще бъдат разпитани", каза още Николов.

Ясно е с какво е убит Алексей Петров, първи СНИМКИ от мястото

Кой беше Алексей Петров?

Убийството на Алексей Петров е началото на гангстерска война

Прякорът на Алексей Петров беше "Тракторът", защото не отстъпваше назад