Кондукторка нападна мъж и възрастната му майка с електрошок във влака Пловдив- Нова Загора. Това твърди мъж, който споделя през какво са преминали той и неговата майка преди няколко дни.

Мъжът разказа, че на 20 януари е бил в Пловдив заедно с майка му, като след това са искали да хванат влак за Варна. Тъй като нямали време и щели да изтърват влака от централната гара в Пловдив, купили общ билет за влак № 80105, заминаващ в 13:45 от гара „Филипово” към гара „Михайлово” и след това за прехвърляне във влак №8651 в 15:26 часа от гара "Михайлово" до Варна, пише TrafficNews.bg.

Когато се качили във влак №80105 кондукторка с име Александрина Василева е проверявала билетите им. Тя е видяла, че има запазени места за следващия влак с номер 8651, като по думите му тогава тя е започнала да крещи, че билетът е невалиден, както и че трябвало да тръгнат от централната гара в Пловдив, а не от гара Филипово.

Споделя, че в продължение на 20 минути крещяла на него и възрастната му майка без да има адекватна причина.

Потвърдено! Разкриха резултатите от кръвната проба на Диона

„Разправията защо имаме такъв билет продължи около 20 минути след което завърши с нападение от нея над нас с електрошок. Говорейки ми през цялото време на "ти", а не на "Вие", тя беше застанала на 10-20 см от лицето ми, като през това време груби думи ме обиждаше, заплашваше и накрая ме нападна с електрошок. Не мога да възпроизведа целия неин монолог дословно, но не спря да ме пита защо не сме се качили от Пловдив, както и повтаряше в присъствието на майка ми, че съм малоумен и ме обиждаше по всякакъв начин. Опитах се съвсем нормално да ѝ отговоря, че не е имало как да си купим билети ЖП гарата в Пловдив, защото ние въобще не сме били там, а сме тръгнали от гара Филипово. Тъй като нейната тирада от обиди в този род нямаше изгледи да спре, ѝ казах само, че считам че билетите ни са напълно редовни и се надявам, че и тя смята така. Тя каза "Ето ви запазените места, но билетите ви ги задържам, да ги проверявам!"

Пак възразих, че считам, че билетите ни са напълно редовни и я моля да ни ги върне, ако и тя счита, че са редовни. Казах ѝ "До гара Михайлово сме с Вас". Тя пак ми се разкрещя и каза "Ей момченце, тук аз решавам кои билети са редовни и кои не ! Ако кажа, че не са редовни, няма да са редовни !” разказва мъжът.

Обвиниха пловдивски кондуктор в опит за грозна проява

Добавя, че е силно притеснен какво е отношението на БДЖ към официално обявената от РЗИ грипна епидемия в град Пловдив, на чиято територия е бил влака, тъй като кондукторката е крещяла по негови думи в лицето му. Когато я е помолил да се отдръпне по-далеч, тъй като върлува грип, тя казала, че „не вярва в такива неща”, отказала да се отдръпне и продължила да крещи.

„Без маска, крещеше в продължение на 20 минути на 10 см от лицето ми. Добре, че аз носих маска. Със сигурност ще сезирам и РЗИ да провери на място какво е поведението и отношението на служителите на БДЖ към официално обявената грипна епидемия на територията на град Пловдив. Аз като лекар смятам, че при условията на официално обявена грипна епидемия, би следвало служителите на БДЖ да носят най-малкото маски и да вземат противоепидемични мерки против струпването на хора във влаковете. Абсурдно е служител на БДЖ да отрича официално обявена епидемия”, добавя той.

След това жената е изкарала телефон, с който е заснела мъжа и неговата майка.

Грамадно куче и малко коте стоплиха сърцата на карловци СНИМКИ

„Аз ѝ казах да не ме снима, но тя отговори- "Късно е вече, снимах те!”. В този момент жена от съседната седалка стана и започна да ми говори, аз я помолих да си седне на мястото и да не се намесва в скандала ни с кондукторката. Тогава нейният спътник, който аз помислих за мъж, но впоследствие жената до него каза, че и той е жена скочи и ми налетя на бой. Майка ми на 81 години я хвана, за да не се приближава до мен, за да не ме удари и да предотврати бой между нас. Аз реших да успокоя ситуацията и ѝ казах - " Извинявай, спри се, извинявай, спри!". В този момент от другата ми страна кондукторката Александрина Василева извади електрошок и каза „Сега ще видиш какво ще стане ! Ще те довърша". Аз трябваше да решавам на момента, за секунди как да реагирам. От едната страна жената, изглеждаща като мъж налиташе на бой и удряше майка ми, а от другата страна кондукторката Александрина Василева ме нападна с електрошок. Ако се бях опитал да я обезвредя, можеше или аз или тя да пострада. От другата страна жената напираше и удряше майка ми, която е на 81 години. Най-тъжното е, че това стана пред очите на други пътници, никой не се намеси”, разказва още мъжът.

Споделя, че цял живот пътува с БДЖ, но за пръв път му се случва нещо подобно.

„Разчитам на бързи мерки от страна на ръководството на БДЖ, защото считам, че тази кондукторка е опасна за пътниците. Освен, че не изпълнява задълженията си, обижда и се държи грубо, е твърде вероятно както нападна мен с електрошок, да нападне и друг пътник. Не мога да спя, като си представя, че това може да се случи и тази кондукторка може да посегне и на други невинни хора.Настоявам за спешни мерки от страна на ръководството на БДЖ, тази кондукторка повече да не изпълнява тази дейност и да няма досег с клиенти, които може да нарани”, заявява той.

Категорично отрича да е провокирал по какъвто и да е начин както кондукторката, така и жената, която я е придружавала да се държат по непристоен начин с тях и остро осъждат поведението им.

Побой в София! Двама се биха, единият лежи на земята СНИМКА

Медията отправя официално запитване до БДЖ във връзка с постъпилия сигнал. Oт там заявиха, че има постъпила официално жалба от жалбоподавателя, по която е назначена проверка и са изискани писмени обяснения от споменатата служителка за изясняване на обстоятелствата по жалбата.

Относно твърденията, че кондукторката е използвала електрошок върху пътниците, заявиха че това е категорично забранено и добавиха, че служителите от превозния персонал са задължени да спазват определени стандарти за поведение на персонала при обслужване на клиенти, които са публични и са публикувани на официалния сайт на БДЖ.
 
При установяване на подобна проява от страна на служителката на БДЖ, ще ѝ бъде потърсена дисциплинарна отговорност.