Пловдивчанин сподели за неприятна гледка, на която попаднал в първия ден на 2024 година, в Пловдив.

Мъжът заснел импровизираното сметище, което оставили негови съграждани, на любимо за мнозина място за разходки - брега на Марица.

Останките от пищен купон били изоставени на метри от водата. Бутилки от водка, бира, безалкохолни, картон, чашки, че и вътрешности от разфасована риба. На кадрите, изпратени до редакцията на GlasNews, се виждат и останки от огън. Припомняме, че само преди няколко месеца същият район горя.

Грозна гледка на брега на река Марица СНИМКИ

"Край реката - между моста при "Васил Априлов" и жп линиите, от северната страна. Това е възмутително!", описва видяното нашият читател.

Мястото е предпочитано за разходни от много пловдивчани - някои разхождат кучетата си, други предпочитат да се поразходят край водите с децата си, не липсват и рибари, които с часове стоят, очаквайки улов.

Това обаче не пречи на недобросъвестни граждани да цапат, като изобщо не се съобразяват, че никой не е длъжен да почисти след тях. Подобни сигнали идват от района не за първи път. Преди време получихме сигнал за изхвърлени стъкла отново в същия района.

Пловдив е богат на природни дадености, но дали неговите жители ги пазят?

Грозно! Превърнаха в автоморга местност край Пловдив СНИМКА