Не отминаха ли мутренските времена?

Неприятна ситуация, развила се на площадка на ул. "Гео Милев" във Велико Търново, провокира майка да се замисли над това дали децата ни са по важни от кучетата, дали времето на мутрите от 80-90 г. е отминало, отговорността на родител-дете и за това колко ни липсва съчувствие и загриженост към ближния.

Мария Георгиева разказва във Фейсбук, че е излезнала привечер със сина й на въпросната площадка - имало е много деца и момиченце с малко, наглед безобидно куче. Децата предупреждавали, че кучето хапе и се хвърля, а момиченцето, стопанин на животното, също потвърдило, че кучето е агресивно.

Станало е така, че малкото куче се е нахвърлило върху сина на Мария, момчето е паднало по гръб и е бил вцепенен от ужас, целият треперещ и ревящ. Майката пояснява, че те също имат куче и безкрайно обичат четириногите.

След случката Мария се обадила на майката на момичето, което е било с кучето на площадката и й обяснила накратко случая, че кучето е нападнало сина й. Майката на момичето заявила, че това е нейното дете (кучето) и е част от семейството й и нямало какво да направи. "Тук си зададох въпроса, а нашите деца, къде са, по маловажни ли са от кучетата или кучета ги яли? След като напуснах площадката срещнахме и друга майка с дете на 1.8 мес., също пострадало от въпросното куче.", пише Мария в социалната мрежа.

Майката на момичето с кучето потърсила Мария, която очаквала, че ще пита как е сина й, очаквала и да се извини, но получила следният въпрос и заплаха: 

- Вие каква сте?
- Майка!
- Стойте на място, не мърдайте, защото ще ви пратя хора!

"И тук се запитах, трябва ли да съм някой, специален човек или просто обикновена майка на малко дете, нападнато от куче.", добавя Георгиева, която след случилото се прибрала да нахрани сина си и що за изненада - някой почукал на вратата й.

"Бяха ни изпратили хора - служител от охранителна фирма, който след телефонно обаждане от майката, беше дотърчал. Навярно не без заплащане. Като какъв?!? Охрана на момичето, то беше само за сплашване, за снемане на обяснения, за припомняне на онези времена, в които едни хора чукаха по вратите и гледаха лошо! Върнаха ме в 80-90г., когато някои се изживяваха на по-специални от други. Но така и родители, които да се позаинтересуват лично от станалото, не се появиха! Въпросите са много, всеки да отговаря сам за себе си! Но какво би станало, ако беше обратното, ако момичето беше нападнато от куче!?! За всеки трябва да си има място, децата на площадките, кучетата на обозначение за това места, особено ако се знае, че са опасни и хапят!!!", добавя Мария Георгиева.

Това куче спаси дете от джигит с "Мерцедес"