Мартин Боев разтърси с изповед, посветена на покойния си брат Емил. Младият мъж бе намерен в езеро край Перник. Това се случи преди два дни след над 60-дневно издирване. В търсенето се включиха много доброволци и основно близките на трагично загиналото момче.

Прокуратурата с подробности за откритото тяло на Емил Боев

Публикуваме думите на Мартин без редакторска намеса:

„Пиша с доста натежало сърце и изморен ум, защото се чувствам задължен към Емил и към всички, които дадоха толкова много по това да го намерим.

Нямах силите за медии, нямам и все още, не знам дали ще имам честно казано, затова просто споделям тук.

Емил бе намерен преди два дни, привечер в езеро. По стечение на незнайни за мен обстоятелства, с баща ми и майка ми разбрахме в късната вечер. Тръгнахме с баща ми и с огромна молба към всички замесени органи искахме да се уверим сами дали това наистина е той - бяхме допуснати.

Тяло изплува от езеро в Перник! Предполагат, че е на изчезналия Емил Боев

Видяхме го, и се уверихме. От тоя момент нататък всичко е мъгла.

Аз съм човек, който винаги се опитва да гледа нещата от ъгъл, в който оценявам това, което имам, а не се унищожавам от това, което нямам. Въпреки, че е невъзможно в момента, аз все пак ще завърша с това, което съм имал - а именно такъв скъп брат, едни цели 25 години.

Не се възползвах както трябваше, и както сега непрестанно ми се иска от това, но въпреки всичко споделихме толкова ценни мигове, като това с татко и него да посетим с кану едно много малко заливче в Гърция, да ходим на пикници заедно, помня как го взех в ръце да поскачаме заедно на концерт на Металика, беше супер малък и не виждаше какво става на сцената, с някъв дюнер в ръката дето целия се посипа по мен.

Споделяхме страстта да ремонтираме и да създаваме с ръцете си и тримата - всеки по неговия си начин, и тримата споделяхме един с друг творения, планове, умения, инструменти.

Разкриха резултатите от аутопсията на Емил Боев

Остава ми сега единствено да го обичам, и да се моля, че е с мен постоянно, да се моля и надявам, че не се е мъчил в момента си на преминаване.

Никога повече не бих искал да се чувства където и да е, че е сам в тъмното, защото няма да е.

Благодаря ти, че си ми брат Емиле, завинаги ще сме, ще трябва да се почакаме още малко да се видим, но ще се видим пак, обещавам ти.

29.11.97 - 28.01.23.“

Припомняме, че Емил Боев бе в неизвестност 62 дни, след като изчезна по време на фестивала “Сурва”. Той оставил телефона си, който бил без батерия, в колата и излязъл навън. Било около 3 часа през нощта. За последно бил сниман от камера в покрайнините на Перник. Оттогава следите му се губеха. Неговите близки организираха мащабно издирване в града, в което се включиха и доброволци. Бе обявена и награда от 100 000 лева.

Екипът ни изказва искрени съболезнования на семейството и приятелите на Емил Боев.