Намереното във водоем край Перник тяло е на изчезналия преди два месеца Емил Боев, потвърдиха от полицията и прокуратурата.

Личната карта на младежа е намерена в дрехите на тялото, което е разпознато от баща му и брат му.

Предстои да бъде извършена съдебна и ДНК-експертиза, които категорично да установят самоличността му, обясни говорителят на окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова.

"Изказвам съболезнования на семейството. Намерени са вещи и особени белези, които ни дават основание да предположим, че именно това е тялото на Емил Боев. Същевременно след като е намерен, същата вечер около 10:30 вечерта близките са уведомени от органите на полицията. С разрешение на наблюдаващия прокурор са имали възможност да видят тялото в "Съдебна медицина" и са го разпознали. Разбира се, ще бъде извършена и ДНК-експертиза, за да можем да заключим категорично, че Емил Боев е лицето", каза тя.

Откриха личната карта на Емил Боев в намереното тяло в Перник

Късно снощи тяло на мъж изплува от езеро край кв. "Бела вода", като самоличността му е потвърдена по татуировка, която Емил Боев има (на снимката долу). Говорителят на ОД на МВР Перник Венцислав Алексов потвърди, че младият мъж се е удавил. При първоначалния оглед не са открити следи от насилие.

Трагедията е пълна! Разпознаха тялото, намерено край Перник