Мъж е нападнал жена в София. Това се е случило в автобус 204, пътуващ от спирката на "Орлов мост", твърдят от социалния център "Фабрика Автономия". Те посочват, че нападението е станало вчера.

От социалния център написаха на страницата си във Facebook, че мъжът е направил няколко опита да удари жената в лицето.

Мъжът, за когото се твърди, че е агресивен, правил обидни коментари за външния вид на жената и казал, че щом "църкви, попове и евангелия не помагат" - той щял "да вземе нещата в свои ръце" и да я нареже.

"Обидите и заплахите продължават още след това, а след публикуването на видеото в Инстаграм, други жени също споделят за заплахи от него в района около Орлов мост", посочват от "Фабрика Автономия".

Твърди се още, че в автобуса са пътували доста хора, но не е известно дали те са реагирали на агресивното поведение на мъжа.

Кети Кръстева написа в коментарите под публикацията, че миналата година е била нападната от въпросния мъж.

"Миналата година ни нападна - мен и една приятелка на спирката на 120, срещу касите на Герена. Тъй като не тръгнах да бягам, докато ми крещеше, дойде до мен и ме шибна с все сила по рамото. След това се отправи към приятелката ми и я блъсна в гръб, а тя се спъна, но добре че не падна. Веднага се обадих на 112, но полицията не реагира по никакъв начин. Човекът си продължи по пътя, качи се на автобус и голяма работа, че съм дала описание или някой го е снимал!", твърди Кети.

Друг потребител на Facebook отбелязва, че познава мъжа, за когото се твърди, че проявява агресия. И посочва, че мъжът страда от параноидна шизофрения.

"Този човек ми е съученик, никога не е правил нищо лошо, просто има параноидна шизофрения, за съжаление! Друсат го с лекарства в лудницата и го пускат, за да не е техен проблем", написа Красимир С.

Мъж преследва жени в Пловдив, говори несвързани неща

Пловдивчанка: Този мъж ме преследваше! Гледаше и за други момичета СНИМКИ