Тя е Велислава, на 32 години, от Добрич! Майка е на три прекрасни дечица – Мария на 7 г., Мая на 5 г. и Петър на 2 г. Има прекрасно семейство и любещ съпруг. Има всичко, докато не идва онзи ужасен ден и диагнозата Рак на гърдата с разсейки в лимфните възли 4 стадий...

Сега на Велислава са й нужни 123 634 лв. за скъпоструващо и животоспасяващо лечение в Търция! Сума, която е непосилна за семейство й.

Ето разказа на самата Вели, преминаваща през този кошмар:

"Всичко започна така безобидно, подути лимфни възли на врата, на които в началото не обърнах голямо внимание през януари месец 2022 г. Все пак пуснахме кръвни изследвания, всичко беше наред. С децата около мен всеки ден е лудница и така минаха още 2 месеца, но лимфните възли си стояха там, заедно с подутина в лявата подмишницата. Започнах обикаляне по изследвания, назначени от хематолог. Отново кръвни, ренгенова снимка на бели дробове, ехографско изследване на млечни жлези, на коремни органи, ларингоскопия, и всичко отново изглеждаше наред, освен странната форма на лимфните възли на врата. Тогава дойде ред на първата биопсия на лимфен възел от ляво на врата ми на 28.06.2022 г. в УМБАЛ Света Марина, Варна!

Резултатът ме разтърси! Не можех да повярвам, та те на мен ли казаха, че имам рак! На мен - майката на три малки деца, за които докторите не можеха да повярват, че имам, защото казваха, че не мога да бъда майка! ЗАЩО ГОСПОД ми ги даде, а сега иска да ме вземе от тях?

Последва първият пет скенер на 26.07.22 г. Там видяха малкото образувание в гърдата с размери 3 мм, засегнатите лимфни възли в гръдният кош, подмишница и левият край на врата ми!

Не можех да чакам комисията във Варна и веднага се пренасочих към Плевен, в частна болница Сърце и мозък. Веднага се задействаха. Последваха две нови биопсии, една от гърда и една от лимфен възел на подмишницата, за да бъдат сигурни в поставената диагноза! И така на 17.08. 2022 г. ми се обадиха да ми кажат поставената диагнозата – С50.4 Горен външен квадрант на млечна жлеза КАРЦИНОМА ГЛАНДУАЛЕ МАМЕ.СТ.ПОСТ БИОПСИАМ.МЕТА LN ЦЕРВИКАЛИС (КОЛИ) (С77.0).МЕТА LN АКСИЛАЕ. МЕТА LNМЕДИАСТИНИ ( С77.1). СТАДИЙ pT1aN3Cm1 – IV. HER2+. Ki67 60-80%.

Започна и лечение. Химиотерапия заедно с таргетна терапия - с Доцетаксел, Перджета и Херцептин, на 05.09.22! Отсъствах често, децата го приемаха много трудно. Постоянно плачеха, но вярвах, че съм в правилната посока! Правех алергични реакции и какво ли не. Минаха 3 курса, направихме обикновен скенер, казаха, че клетките се повлияват и всичко върви наред! Направихме още 3 курса, като последният беше на 30.12.22 г., след което последва пак обикновен скенер. Незнайно защо, ренгенолозите не бяха разчели врата ми и вярвах, че всичко е наред, щом не са го разчели, значи са изчезнали!

ДА АМА НЕ! Изпратиха ме на консултация с хирург, уж за операция. Но докторът не пожела да предприемем такава, без нов ПЕТ скенер. И на 31.01.23 г. беше вторият Пет скенер в София в болница Аджибадем.

Оказа се, че заболяването не само е още там, но е и прогресирало. Вече имаше много повече заразени лимфни възли от ляво, а и се бяха прехвърлили и от десният край на врата ми! Последва нова биопсия от врата, четвърта на брой, защото лекарите не знаеха какво и защо се случва ( 12.02.2023 г). резултатът беше, че ракът е сменил статуса си и вече не е Her2+, a Her 2-. Обясниха ми, че туморът е хетерогенен и затова се е сменил.

Последва и смяна в лечението. Започнахме хормонална терапия с Рибоциклиб, Летрозол и Золадекс. На 24.02.23 започнах с първата инжекция золадекс, на 07.03.23 започнах летрозола и на 17.03.23 Рибоциклиб! В началото на април месец гърдата ми, заедно с всички засегнати лимфни възли се подуха. Станаха твърди и болезнени на допир. Веднага отидохме на преглед в Плевен, където казаха, че е реакция на организма към лечението. Разбира се, бях правила вече в няколко лаборатории нови изследвания на биопсиите. И във Варна при лаборатория д-р Кънчев, и в болницата по хематология в София при проф.Генова, в Плевен при проф. Поповска. Правих консултации и с проф. Тимчева – онколог.

Всички потвърждаваха поставената диагноза, и аз спокойна, че ще мине, продължавах да търпя болката, стисках зъби и не показвах на никой около мен, че имам проблем! За моята диагноза знаеха много тесен кръг от хора, не исках да ме съжалява никой! АЗ СЪМ СИЛНА!

НО всеки ден усещах, че нещо не е наред! Усещах как всичко се увеличава, усещах този миниатюрен тумор, който никой не виждаше, как расте ! На 01.05.23 гърдата ми се разрани, отвори се рана от нищото! Реакция от лечението - това бяха думите, ще мине! НО НЕ МИНАВАШЕ! Болката ставаше нетърпима, плачеш постоянно. Дори вече на децата ми не им правеше впечатление. Какво става, мама плаче, подминаваха и продължаваха да играят?! То беше постоянно ежедневие!

След поредната консултация с онколозите от Плевен, ми спряха едните таблетки за 10 дни, докато отида при тях. През тези 10 дни правих нови консултации, отново с проф.Тимчева, която вече казваше, нещо не е наред! Трябва да се включи и друго лекарство, което да потисне по-агресивната компонента. Но в Плевен държаха на своята схема. Направих консултация с проф. Ненков – хирург във Варна. И той каза, че според него лечението не е адекватно. Направих онлайн консултация с турски проф. Серкан Кескин! И неговото мнение беше, че нещо не е наред. Всичко това се случваше в една седмица от понеделник до четвъртък. Аз вече бях на обезболяващи, без които не можех, но спираха да действат.

В петък на 19.05.23 бях отново в Плевен, изписаха ми набързо таблетките и да си ходя. Но аз не можех да си тръгна, започнах наново да обяснявам колко зле се чувствам, как не мога да спя, колко много ме боли, разбира се, не можах да спра емоциите в мен и се разплаках. И какво се случи - изписаха ми 5 кутии силни обезболяващи, казаха ми да си пия таблетките и да започна тези, които бях спряла и след 21 дни, след като свърши поредният 3 курс да отида на обикновен скенер.

Но аз имах и запазена още една консултация, която сякаш се появи от нищото. През седмицата моя далечна позната беше видяла мой пост. Обади ми се, разказа ми за техните премеждия и сякаш с някакво чудо, тези лекари, които помагаха на нейното семейство, идваха за първи път в България заедно, точно тази седмица и имаше свободен час! И на 20.05.23 г. аз бях там в София, на консултация с турските професори Ибрахим Йълдъз онколог и проф. Джихан Урас – хирург от Университетска болница Аджибадем Атакент!

При прегледа на документите ми и при вида ми, те бяха напълно единодушни и категорични, че аз по спешност трябва да замина за Турция, за нови биопсии на гърда и лимфен възел на врата и нов Пет скенер! Казаха, че нямам никакво време за чакане и ще направят всичко възможно до 2 дни да ме вкарат в график и да се случат нещата! Не можех да чакам, направих си паспорт в понеделник, изпратиха ми оферта, направихме и невъзможното да съберем 12 000 лв. и в понеделник вечерта пътувахме за Турция!

Във вторник на 23.05.23 г. ми направиха новите 2 биопсии, кръвни изследания и консултация с проф. Урас. На 25.05.23 ми направиха и пет скенера, с още допълнителни изследвания. На 26.05.23 вече имаше резултат от третият ПЕТ скенер!

МНОГО ГОЛЯМА ПРОГРЕСИЯ В ЗАБОЛЯВАНЕТО! УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗАСЕГНАТИТЕ ЛИМФНИ ВЪЗЛИ, ПОЯВА НА НОВИ МЕСТА, УВЕЛИЧАВАНЕ НА РАЗМЕРА НА ТУМОРА ВЕЧЕ НА 3 СМ И ВЕРОЯТНИ РАЗСЕЙКИ ВЕЧЕ И В МОЗЪКА!!!

Думите на проф. Йълдъз бяха, че аз съм МНОГО СЛОЖЕН И ОБЪРКАН СЛУЧАЙ! И ако бях продължила с това лечение, нямаше нещата да свършат добре! За няма и 5 месеца се бях влошила много, а никой не ми обърна внимание! Обезболяващи бяха решението на българските лекари!

Нямаше време да чакам, веднага на другия ден беше и първата химиотерапия, която ми назначи. По спешност трябваше да започне лечение, докато излязат всички резултати. Предстои ми ЯМР на мозъка, гастроскопия, защото има съмнения за начало от стомаха, въпреки че на скенера не се вижда. Тях ще направя в България, но всичко останало трябва там! Тест NGS, който е много важен! Химиотерапия заедно с имунотерапия и още доста изследвания. От които зависи моят живот и щастиете на децата ми да израснат с майка до себе си!

Нужната сума за това животоспасяващо лечение е 63 200 евро, или 123 634 лв., която е обсолютно непосилна сума за нашето семейство!"

Това е историята на Вели. Обръщамесе с молба към всички хора с добри сърца. Помогнете на младата майка! Тя има една-единствена мечта - да види децата й как порастват, как стават ученици, абитуриенти, как създават семейства.

Дарителска сметка
Банка УниКредит Булбанк АД
IBAN BG09UNCR70001525332183
BIC UNCRBGSF
Титуляр : Велислава Георгиева Кирилова
Основание: дарение

Лична сметка
Банка ДСК
IBAN BG61STSA93001526062356
Титуляр Велислава Кирилова
Основание за плащане : дарение

Revolut 0878620311
@velito
IBAN: LT13 3250 0181 9193 9331
BIC: REVOLT21
Бенефициент: Velislava Kirilova