Гаврата, дело на търсачи на известност, изпълни информационното пространство в страната, като постъпката ни накара за пореден път да се замислим какво е обществото ни. След като хора със спорно поведение с месеци се оказаха на вълната на общественото внимание.

На този фон жена сподели за едно добро дело, сторено от непознат младеж, което я накарало да си спомни и за незабравимите думи на обичания актьор Джоко Росич: "И ни се струва, че всичко е утайка, а то не е така".

 Мъж изгубил своя портфейл по улиците на Козлодуй. Ценната вещ обаче не се оказала пропаднала. Младеж я открил и предал на служителите на реда. Козлодуецът не помни името на момчето, но помни неговата добрина и сромност в момента, когато се срещнали в РПУ-то.

Ситуацията кара съпругата на мъжа да възкликне: "Има я все още човещината и добротата!" Тя решава да сподели за случая и в социалната мрежа Facebook.

Стига с тази Емили! Защо не се говори за момчетата, спасили мъж от пожар в Съединение?

Добрината кара жената да си припомни и цитат Джоко Росич, който в коментар за добрите хора и присъствието им обществото:

 "Когато някой ми каже: "Абе, няма вече добри хора...", това е толкова смешно, отвратително, нихилистично. Страната се пука по шевовете от добри хора! Кофти е това, че ние се вглеждаме в утайката. Пишем за утайката, четем за утайката, правим филми за утайката. И ни се струва, че всичко е утайка, а то не е така.

Разказът на жената е приветстван от потребителите на мрежата. Те одобряват постъпката на младежа и са щастливи, че подобни добрини все по-често са дело на млади хора. Към младия мъж заваляват и пожелания за здраве и щастие.

Вижте целия разказ на станалото на Милена К., публикуван без намеса:

Грозен "подарък" изненада жени, но срещнаха и добрина

Има я все още човещината и добротата! Пиша, за да благодаря на младежа, който вчера следобед намери и предаде в полицията портфейла на моя съпруг - Цветелин Христов.

Той не помни името му, но помни скромността и смущението му при срещата им в РПУ-то.  Весели празници, момче, бъди благословен и сбъднат!

Ти ми припомни думите на незабравимия Джоко Росич:

"Когато някой ми каже: „А бе, няма вече добри хора!”, това е толкова смешно, отвратително, нихилистично. Страната се пука по шевовете от добри хора. Кофти е това, че ние се вглеждаме в утайката. Пишем за утайката, четем за утайката, правим филми за утайката... И ни се струва, че всичко е утайка, а то не е така!

Тийнейджърка с книга възхити столичани. Прецедент ли е? СНИМКА