Отключена и претършувана кола в Асеновград предизвика вълна от коментари в социалната мрежа.

Действието се развива преди два дни, малко след 19 часа. Група деца, обикаляйки из квартал на града решават да нахлуят в чужда кола. Те взимат портмоне със символична стойност, по думите на потърпевшата, като оставят документите на возилото.

Жената публикува и кадри, на които се вижда как младежите най-необезпокоявано преминават улицата, а едно от момчетата влиза в автомобила. В коментарите по публикацията се появи въпроса – защо возилото е отключено?

„Тъй... Снощи тез дечица най-нагло ми отварят вратата на колата и претършуват. Взимат едно портмоне (оставили са документите, за което май да им благодаря). Ако някой разпознае лицата моля да се свърже с мен. Подаден е сигнал в полицията. Знам, че клипът е кофти, но съм длъжна да опитам и също така да предпазя хората. Тази групичка обикаля квартала и има няколко потърпевши,“ написа Диди.

„За тези,които коментират това, че колата е отключена, бих желала да кажа, че това не е най-важното, идеята на поста ми е съвсем друга. Който разбрал-разбрал. А портмонето беше със символична стойност. В него стояха документите свързани с колата.“

Въпреки това повечето хора са на мнение, че грешката е нейна, оставяйки отключена колата си.

„Остави си къщата отключена! „Покани” си вътре крадци! И никой, няма да те пита, защо си оставила къщата си отключена??!! Човек, малко трябва да погледне и себе си! Къде греши! И че, трябва да внимава! Крадците са си,крадци! Не ги оневинявам! Човек внимавайки, може да избегне някои нещастия!,“ гласи един от коментарите.

„Както написах в един коментар това е същото като да ти изнасилят детето и някой да каже, че то го е провокирало, че е носило клин примерно. И такива коментари съм срещала под публикация за едни педофили. Та не ме изненадват. Просто искам да предпазя други и ако има други пострадали да подадем колективна жалба,“ отговаря Диди.

А вие как смятате?