Доброволци все по-често запрятат ръкави във вечната битка с дупките по пътищата. В последно време сякаш стана модерно хората да се справят сами с този проблем. На поредна инициатива се натъкваме във Варна.

На една от пресечките до зеленчукова борса, група мъже са се заели със задачата да направят улицата по-безопасна за автомобилите си. Въпреки повечето положителни приветствания от страна на варненци, една част изразиха опасения и от друго – глоби. Глоби, с които тази самоинициатива да бъде санкционирана, тъй като доброволците не са оторизирани за това. Но тук идва и логичния въпрос – защо тогава отговорните институции не го правят?

„Плащаме пътен данък, а тия симпатяги безплатно вършат работата на някой, на когото пожелавам през ден да му се троши колата,“ това написа авторът на публикацията в социалната мрежа.

„Само да ви кажа, че държавата може да ви глоби, за дето оправяте пътя. Бившият ми шеф си запълни дупките към цеха му и го осъдиха,“ коментира мъж.

„Винаги когато някой посмей да запълва дупки – глобяват,“ пише друг.

А в заключение на абсурдната ситуация друг мъж коментира една относително често използвана реплика за безброй неща в страната ни: „Това само в България може да се случи.“

Жители на село сами запълват дупките по улиците

Група мъже взеха нещата в свои ръце - сами запълват дупки по пътя ВИДЕО