Майката твърди, че органите на реда са се държали непристойно.

Докато Румяна Иванова приготвяла сладки за Коледа забелязала, че под прозореца й има паркирана патрулка. С изненада разбрала, че органите на реда търсили сина й, за да му връчат акт за неправилно пресичане на булевард "България" във Велико Търново.

Синът на Румяна е преминал през булеварда, но не на пешеходна пътека, споделя майката. Румяна пише в публикация във Фейсбук, че синът й е отказал да подпише наказателното постановление, а това довело до предупреждения от органите на реда - те му заявили, че ще остане без свиделство за управление на МПС. 

"И ще пратят това постановление "направо в НАП"?! Ти да видиш! М/у др., подписът трябваше да се положи на гърба на лист с един ред съдържание и когато синът ми опита да обърне листа и да прочете, му го дръпнаха, че било "лични данни"! Чии?", допълва Румяна.

"Ще вметна, че по време на нарушението бяхме тримата: освен той, и мъжът ми и аз", пише още майката.

Румяна Иванова заявява, че органите на реда са се държали непристойно.

"Докато единият набираше на таблета акта, другият пушеше и тръскаше в краката ни. Направих му забележка, а той ни каза да се "дръпнем", а после ни викна до патрулката да се подпишем".

Уважаеми шофьори, пешеходка има да ви каже нещо важно

Иванова е подала жалба до началника на КАТ. "Обяснявахме, че няма пътен знак за указване на пешеходна пътека, не се виждат никакви маркировки на пешеходни пътеки, че по това време нямаше никакво МПС и т.н... но без резултат", допълва още тя. Майката предполага, че началникът се бои от това да не остане без служители. "Макар, че това ще е в ползва на обществото и бюджета", заявява Румяна.

"Момчета и тук там момичета от тази институция, има и други работи, освен държавните! Не се обричайте на порочна система на всяка цена, само и само за някаква заплата и бонус! Всеки месец това момче внася данък за една Ваша заплата! Не го пазете на безопасни места! Пазете данъкоплатците адекватно! Весели празници, живи и здрави!", така завършва публикацията на Румяна Иванова.

В коментарите обясняват на майката, че си има ясно изписани правила за пресичане на места, на които няма пешеходна пътека.

"Е, какъв е изводът според вас, всеки трябва да си пресича където му е кеф, пък после ще ревем защо толкова сгазени пешеходци. И аз пресичам понякога където не трябва, ама ако ме хванат няма да търся под вола теле, че нямало маркировка или знак. Не съм срещал в закона да пише, че като няма никакво МПС може да пресичаш където ти е кеф", коментира Никола Попов.

Снимката е илюстративна.