Напрежението на протеста пред прокуратурата заради убийството на Димитър Малинов ескалира. Към момента недоволството пред сградата на държавното обвинение се покачва, а жителите на Цалапица искат незабавно да влязат в сградата и да разговарят с прокурор.  Тяхното желание е да чуят истината и всичко да бъде прозрачно.

Полицията е взела мерки и е обградила входа, като някои от униформените се опитват да успокоят протестиращите. Служителите на реда отправиха предупреждение, че ще бъде използвана физическа сила ако не отстъпят от вратите на сградата, защото нямат разрешение за протестни дейности на това място,пише TrafficNews.bg.

Протестиращи поискаха арести на полицаи, ако се установи чадър над близнаците от Цалапица ВИДЕО+СНИМКИ

„Търсим справедливост, нищо повече в криворазбраната демокрация”, заяви майката. Преди минути тя е допусната в  сградата, за да разговаря с някого, а протестиращите ще останат отпред.

"От три седмици няма новини, а само версии", коментират още.

Близнаците от Цалапица се страхуват от саморазправа, отмениха делото

Припомняме, че шествието започна в 12:30 пред Съдебната палата, където скандираха "Без милост" , "до живот", "справедливост" и "смърт". След това близките на убития Митко и жители на Цалапица се отправиха към сградата на прокуратурата.