Неприятна случка сполетя жена в столичния квартал „Гео Милев“. Мария управлявала автомобила си в близост до търговски център, когато балон пълен с вода се стоварва върху предното ѝ стъкло. От удара, то се счупило, а жената много се уплашила. Тя веднага спряла и установила какво се е случило.

От публикацията ѝ става ясно, че това е дело на деца, които от ден по-рано са замеряли автомобили.

Ето какво написа Мария Селкинска:

„Приятели, обяснете на децата, че хвърляне на балони с вода особено от високо е изключително опасно.

Днес, тръгвайки си от офиса, две 12-годишни деца точно до Скай сити замеряха минаващите по улицата коли и ми счупиха предното стъкло. Падна като бомба и го разби - чу се страшен звук, спрях веднага, уплаших се много… Занимавката за мен е голяма - застраховки, полиция, няколко седмици без кола и т.н., но всички неща са бели кахъри спрямо това, което може да причини подобен балон-бомба, ако улучи човек или животно. А улицата беше осеяна с останки от подобни балони и очевидци казаха, че било така от вчера - летели балони с вода от тераса от 5 етаж и е чиста случайност, че не са улучили никого.

Затова отправям апел към всички - обяснете на децата рисковете от подобни хвърляния!

Всеки обича балони, всеки играе с вода в жегите, всички сме били деца и пазим детските спомени от летните ни лудории, но мисля, че повечето деца не осъзнават опасността и факта, че подобни забавления могат да имат ужасен край.

Весело лято на всички!“

Как коментираха хората случката: