Ученическите групи на децата от Математическата гимназия във Враца в инстаграм преливат от гневни коментари заради самоубийството на техния приятел Румен.

Инцидентът стана във вторник вечерта.

Трагедия във Враца! Ученик сложи край на живота си

Почти всички пишещи са единодушни, че голямата вина за крайното решение на ученика от VIII г клас е в бруталното отношение на преподавателката по математика Росица Генова. Именно тя е човекът, който хваща Румен да преписва по време на класното в понеделник и го заплашва, че ще му напише двойка и така ще остане да повтаря класа. Очевидно крехката психика на детето не е издържала това унижение и още същата нощ то се самоубива.

В своите коментари учениците не пестят обидните думи за учителката от Русе Росица Генова, като методите ѝ на преподаване са определени като твърде спорни.

Същото мнение изразиха и няколко родители, съобщи bulnews. Всички са категорични, че някои по-смели коментатори вероятно биха определили преподавателката по математика като моралния убиец на 14-годишния Румен. Това, разбира се, би била много крайна оценка, но е сигурно, че поведението на Росица Генова има пряка връзка с решението на нейния ученик да сложи край на живота си.

Вчера всички, които са преподавали на починалото дете, са били събрани при директорката, но на този етап не е ясна целта на това рандеву. Грозно впечатление на учениците обаче им е направило поведението на г-жа Росица Генова в сряда, която се е държала все едно, че нищо трагично не се е случило.

Вчера от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ публикуваха обръщение, в което официално признаха за трагичния инцидент с техен ученик:

"Днес е тъжен ден за общността на ППМГ „Акад. Иван Ценов“. Загубихме наш ученик, съученик и приятел, за когото всички скърбим. Трагедията е огромна, защото винаги сме възприемали училището ни като едно своеобразно семейство, в което всеки е ценен. Затова молим една лична и семейна трагедия да не бъде използвана за търсене на евтина популярност.
Нека всички бъдем смирени и съпричастни със скръбта на близките".

Самоубийството на ученик от елитно училище може би ще успее да събуди Инспектора по образованието във Враца и някой експерт все пак да поговори със съучениците на Румен. Може пък да чуят истини, които ще спасят живота на други деца.