Обвиниха мъж в изтъркана, но коварна измама. Жена твърди, че гражданин обикаля по магазини в Пловдив, извършвайки измама с разваляне на пари.

Таня П. публикува и снимка на сочения за извършител на проявата.  Тя добавя, че  той е забелязан в обекти в кв. "Христо Смирненски".

"Измама с разваляне на пари. Обикаля магазини в кв. "Смирненски", пише Таня П. По тази има и опарени, твърди пловдивчанката.
 
За потенциалната измама информация се разпространява в социалните мрежи, където пловдивчани споделят своя опит с подобни прояви. Те описват и методиката на измамата.
 
"Този се пробва и при мен,като го видях на снимката го познах. Купи си стока за 4.20 лева, после ми я върна и си поиска парите обратно, след което ми каза ако мога да му дам цяло 50.00 лв, той да ми даде дребни банкноти. Отказах му, повъртя се и си тръгна", пише Анелия Ш.
"Изтъркан трик - дава ти 100 лeва за една вода, връщаш му ресто, после вика: "Ааа, чакай, имам дребни". Дава ти 2 лева и ти казва: "Дай си ми стоте лева". Хубаво, ама вече си върнал ресто от тях. Внимавайте с този номер - възползват се като има опашка и бързаш да обслужиш клиентите, пише Георги Иванов.
 
"Правят го толкова умело, че продавачката е вътре с поне 50 лв. Може и повече", добавя Ваня В.
 
"Знаем го този номер, мои колеги се опариха", пише Ангелина К.
 
GlasNews научи, че мъжът е Теофил Кънчев. Той живее на територията на район "Източен" в осигурено от общината жилище. Измамата по подобен начин се оказва, че далеч не е първата на мъжа.

Избягвайте да разваляте пари, ако го разпознаете.